Breaking news

Mircea Trocaru, campion RTP 250, după trei ani de pauză

Mircea Trocaru a cucerit duminică, 3 septembrie 2023, la Club Sprotiv Galaxy din București, turneul RTP 250 București CUP, după ce l-a învins în finală pe Alin Cristian Păroiu.

Mircea Trocaru, desemnat al doilea favorit al turneului RTP 250, a reușit în sfârșit să acceadă în prima finală de categorie RTP 250 și să o și câștige. După un meci fabulos în primul tur cu talentatul Alex Tordoi, Trocaru s-a jucat cu șansele în optimi, când Ilea Gabriel a fost la un punct de a-l duce în setul decisiv. În sfertui a trecut cu ceva emoții, de Sergiu Filip, iar în semifinale l-a învins pe proaspătul campion RTP 100, Bogdan Ristea. În finală, deși era rupt de oboseală și abia se mai putea ține pe picioare, a tras de el și a închis partida în două seturi, în fața talentatului și arțăgosului Alin Cristian Păroiu. Astfel că după o pauză de trei ani, de când a cucerit primul său titlu  RTP, 20 septembrie 2022, RTP 100, timp în care a bifat numai puțin de 14 semifinale pierdude la RTP 250, redevine campion la un nivel sueprior și va avansa de luni la RTP 500. 200 lei, un voucher de 50 lei, 100 lei pentru Turneul Campionilor RTP, o sticlă de vin de la Crama Oprișor și celebra cutie cu șosete de la Laboratorul de Șosete, sunt recompensele pentru Mircea Trocaru. Trofeul campionului RTP 250 va fi personalizat cu numele său de către Leonte Cupe și Trofee, partenerul RTP. Cele cinci victorii de azi îl aduc tot mai aproape de un nou record la RTP. După ce în  data de 7 noiembrie 2021, a devenit primul jucător din istoria RTP care bifează 100 de meciuri jucate în circuitul Romanian Tenis Premium, Mircea Trocaru are șanse să devină și primul jucător din istoria RTP care bifează primele 100 de victorii în circuit. Azi a ajuns la 90.

Alin Cristian Păroiu a bifat a doua finală RTP din carieră, după prima de categorie RTP 100, pierdută în 7 mai 2023 în fața lui Nicu Păsăroiu. Azi, și-a luat revanșa în fața lui Păsăroiu, eliminându-l în sferturi de finală. Însă în prima rundă a trecut de Marian Stanciu, debutant în circuitul RTP, în optimi l-a învins pe Valentin Prutu iar în semifinale s-a impus la capătul unui meci greu și istovitor, în fața lui Cătălin Voinea. În finală, emoțiile, oboseala, dorința de a câștiga, l-au făcut să greșească prea mult și să pierdă meciul în două seturi, însă echilibrate și extrem de disputate. Pentru prima finală de categorie RTP 250 din carieră, Alin Cristian Păroiu a fost recompensat cu 150 lei, o sticlă de vin de la Crama Oprișor,  un voucher RTP de 30 lei și 50 lei pentru RTP FINALS. Trofeul de finalist RTP 250 va fi personalizat cu numele său.

Turneul RTP 250 București CUP a reunit la start 32 de jucători, dintre care cinci și-au făcut debutul în circuit: Marian Stanciu, Cristi Nedelcu, Dennis Neagu, Robert Nedelcu și Sergiu Filip.

>