Breaking news

Mircea Sandu și Dumitru Dragomir aleși în mod ilegal în funcțiile FRF?!

Mircea Sandu și Mitică Dragomir sunt la un pas să își piardă funcțiile întrucât ultimele două mandate ar fi fost desemnate în mod ilegal de Adunarea Generlă a FRF.
Tribunalul Bucureşti a judecat vineri, acţiunea introdusă de Fotbal Club U Craiova în urmă cu aproximativ un an de zile, prin care s-a cerut constatarea faptului că Mircea Sandu nu a fost ales în mod legal şi că nu are mandat ca preşedinte FRF. Într-o situaţie asemănătoare se află şi şeful LPF, Dumitru Dragomir.
Acţiunea a pornit în urma sesizării faptului că la Adunările Generale din anii 2005 şi 2010, organizate de FRF pentru alegerea preşedintelui şi a celorlalte organe de conducere, au votat persoane care nu au calitatea de asociaţi ai FRF şi care nu aveau dreptul să voteze.
Practic, din cele aproximativ 270 de persoane care au votat, numai 80 dintre acestea aveau dreptul legal să voteze

Practic, Adunările Generale din 2005 şi 2010 sunt nule de drept, iar exercitarea atribuţiunilor de către Mircea Sandu a fost făcută în afara legii.

De altfel, nici la Registrul Special al Federaţiilor de pe lângă Tribunalul Bucureşti, aşa-zisele mandate obţinute în 2005 şi 2010 nu erau înregistrate din aceleaşi motive. Astfel, conform prevederilor Legii 69/2000, un mandat începe să producă efecte din momentul înscrierii lui la Tribunalul Bucureşti, mai scrie sursa citată.

În procesul de vineri, instanţa se va pronunţa pe două capete de acţiune: cererea Fotbal Club Universitatea Craiova că mandatul lui Mircea Sandu a încetat la 25 ianuarie 2005 şi solicitarea Federaţiei Române de Fotbal de a înregistra mandatele din 2005 şi 2010.

Autoritatea Națonală pentru Tineret și Sport  a comunicat instanţei de fond un document exploziv, prin care această instituţie certifică faptul că, în evidenţa sa, vechile cluburi, respectiv CS FC DINAMO BUCUREŞTI, AFC STEAUA BUCUREŞTI, AFC RAPID BUCUREŞTI, AFC NAŢIONAL 2000 BUCUREŞTI, FC CEAHLĂUL PIATRA NEAMŢ, CF OŢELUL GALAŢI, ASOCIAŢIA NEPATRIMONIALĂ FC BRAŞOV, FC ARGEŞ, FC PETROLUL PLOIEŞTI, ASFC SPORTUL STUDENŢESC, CSP UM TIMIŞOARA, CF GLORIA 1922 BISTRIŢA, CS FC FARUL CONSTANŢA sunt active şi că noile entităţi sportive, societăţi comerciale înfiinţate de patroni ulterior, gen SC DINAMO 1948 SA, SC FOTBAL CLUB STEAUA BUCUREŞTI SA, SC FOTBAL CLUB RAPID SA etc., nu aveau dreptul să participe sau să voteze în cadrul Adunărilor Generale ale FRF / LPF!

Judecătorul de la Tribunalul București a decis ca pronunțarea deciziei să se facă pe 29 noiembrie 2012.

>