Breaking news

Mircea Radu, dat afară de la Știrile TVR

Mircea Radu va fi concediat de la Telejurnal, la nici doi ani de la revenirea la pupitrul știrilor TVR. Jurnalistul ar urma să fie detașat la o emisiune de divertisment a Televiziunii Române.

mircea radu - tvrÎnceputul de an 2014 aduc schimbări importante la TVR. Primul pe lista de noutăți editoriale, pare să fie Mircea Radu. Din cauza audiențelor catastrofale, Mircea Radu nu va mai prezenta Telejurnalul de weekend la TVR 1.

După ce informația a ajuns în presă, Mircea Radu a confirmat plecarea lui de la știri, pe pagina sa de Facebook: Dacă nu ar fi apărut astăzi mai peste tot în mediul online informaţia că eu aş putea pleca de la pupitrul Ştirilor TVR, nu aş fi suflat o vorbă despre această mutare. Pentru că la ce bun să vorbeşti despre ceva ce nu a devenit încă ”ceva”?… Aşadar, prieteni ai mei de pe Facebook, atunci când va fi cazul, vă voi spune. Voi veţi fi cei dintâi care vor afla. În rest, rămâne cum am spus deja ziariştilor care m-au contactat şi cărora le mulţumesc: „Informaţia e corectă, dar e prematură” O seară bună tuturor!

Mircea Radu a revenit la pupitrul știrilor TVR pe 15 martie 2012, ca și principal prezentator al Jurnalului TVR, care începea la 7 fără 7.

După ce Jurnalul de la 7 fără 7 s-a rebrănduit în Telejurnal, Mircea Radu a fost pus să prezinte începând cu 27 octombrie 2012, alături de Monica Ghiurco, Telejurnalul de weekend la TVR 1.

Absolvent al Facultății de Instalaţii pentru Construcţii din Bucureşti, Mircea Radu și-a făcut debutul în media, în anul 1991 ca și animator la Radio Contact Bucureşti, iar din 1993 – pentru UniPlus Radio.

După ce și-a perfecționat studiile în jurnalism la Missouri School of Journalism (SUA, 1996) şi la BBC School of Journalism (1998), Mircea Radu a ajuns crainic de știri la TVR.  Între anii 1994 şi 2000 a fost prezentatorul jurnalului de Actualităţi de prime-time şi de noapte, la TVR 1.

După șase ani de TVR, Mircea Radu a plecat la Antena 1 unde a realizat celebra emisiune Din dragoste. După zece ani de Antene, Mircea Radu s-a întors la TVR, unde a prezentat emisiunea ÎnTrecerea anilor.

Din toamna lui 2013, Mircea Radu făcea echipă la Telejurnalul de weekend cu Dorina Florea.

>