Breaking news

Mircea Lucescu va antrena naţionala de fotbal a Turciei

loading...

Pentru prima dată în istorie, un român va antrena naţionala de fotbal a Turciei. Federația Turcă de Fotbal a ajuns la un acord cu antrenorul român Mircea Lucescu pentru preluarea postului de selecționer al naționalei Turciei.

lucescuDacă la naţionala României nu are loc, Mircea Lucescu este apreciat la adevărata lui valoare, în Turcia unde devine sultanul fotbalului turc.

Vineri, la ora 14,30, Mircea Lucescu, într-un cadrul oficial, la centrul de antrenament al naționalei Hasan Dogan, va semna un contract pe doi ani cu federaţia turcă.

Numirea lui Lucescu vine după ce Șenol Guneș și Abdullah Avci au refuzat oferta federației. Lucescu îl înlocuiește la cârma echipei Turciei pe Fatih Terim, care a demisionat săptămâna trecută.

Potrivit presei, administratorul TFF, Ali Durust, un prieten apropiat al lui Lucescu, s-a deplasat în România pentru a discuta personal problema.

Mircea Lucescu a câștigat Supercupa Europei cu Galatasaray în 2000, învingând-o pe Real Madrid. ”Leii” au jucat sferturi de finală în Liga Campionilor, cu Lucescu pe bancă, fiind eliminați în sezonul 2000-01 de Real Madrid. În următorul sezon, Galatasaray a câștigat campionatul și a fost eliminată din turul al doilea al Champions League, Lucescu fiind demis la finalul sezonului și înlocuit cu Fatih Terim.

După despărțirea de Galatasaray, Lucescu a semnat pentru rivala Beșiktaș în iunie 2002. Sezonul a început bine, dar a doua parte a fost dezastruoasă, iar Lucescu a decis să părăsească Turcia. În 2004 a preluat echipa Șahtior Donețk, cu care a dominat fotbalul din Ucraina și a dus-o printre cluburile importante din Europa.
Lucescu este liber de contract după ce s-a despărțit de clubul rus Zenit Sankt Petersburg la finalul sezonului trecut.

Pentru Mircea Lucescu este a doua echipă națională pe care o pregătește în carieră, după ce a antrenat reprezentativa României între 1981 și 1986.

Turcia ocupă locul al treilea în Grupa I a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018, cu 11 puncte, după Croația, 13 puncte, Islanda, 13 puncte, urmată de Ucraina, 11 puncte, Finlanda, 1 punct, Kosovo, 1 punct.

Următorul meci al Turciei va avea loc pe 2 septembrie, în deplasare, cu Ucraina.

Presa din Turcia susţine că Lucescu va câştiga 2,5 milioane de euro pe an şi contractul se întinde pe două sezoane.

loading...