Breaking news

Mircea Dușa, propus prim ministru interimar de Victor Ponta

loading...

Victor Ponta a anunțat miercuri, la câteva ore după ce și-a dat demisia, că i-a înaintat Președintelui României, Klaus Iohannis, demisia lui împreună cu propunerea ca Mircea Dușa să ocupe funcția de prim ministru interimar.

victor ponta - mircea dusaPonta a declarat miercuri, că va propune ca, până la procedurile de desemnare a unui alt guvern, ministrul Apărării, Mircea Duşa, să fie premier interimar.

“Astăzi, la ora 16.00, va avea loc ultima şedinţă a acestui Guvern. În această seară, îi voi transmite preşedintelui Iohannis demisia mea şi propunerea ca Mircea Duşa să fie premier interimar până se desfăşoară toate procedurile prevăzute de Constituţie pentru numirea unui nou premier. Am făcut o proupunere de premier interimar pentru că sunt un om serios şi mă interesează ce se întâmplă cu Guvernul. Îi trimit preşedintelui Iohannis şi o propunere ca să ştiu că este cineva care se ocupă 24 de ore din 24 ca toate lucrurile să fie cum trebuie“, a declarat premierul demisionar Victor Pota.

Mircea Duşa a spus că aşteaptă să vadă dacă preşedintele Klaus Iohannis va fi de acord cu această nominalizare.

Am avut în cursul acestei dimineţi o discuţie cu preşedintele partidului domnul Dragnea şi cu primul ministru legat de gestionarea ca premier interimar. Să vedem dacă domnul preşedinte va accepta. Aştept să văd dacă domnul preşedinte va fi de acord cu nominalizarea mea ca premier interimar“, a spus Mircea Duşa.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că îşi depune mandatul şi că speră că demisia guvernului său satisface cerinţele oamenilor care au fost în stradă, adăugând că este nevoie de soluţii raţionale. Ponta consideră că supărarea cetăţenilor nu trebuie să degenereze în violenţă stradală, de aceea demisia Guvernului este cea mai oportună soluţie.

Peste 25.000 de persoane au manifestat, marţi seară, în București, pentru a-şi exprima revolta în legătură cu incendiul din 30 octombrie, de la Clubul Colectiv din Bucureşti şi pentru a cere demisia celor responsabili. În incendiul din Clubul Colectiv, au murit 32 de oameni, iar alţi aproximativ 200 au fost răniţi.

loading...