Breaking news

Mircea Dinescu, în atenţia ANI

mircea dinescuAgenţia Naţională de Integritate îl acuză pe Mircea Dinescu de incompatibilitate, acesta fiind administrator la două societăţi. Scriitorul ar fi în acelaşi timp membru CNSAS(Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii ) şi administrator al unei firme.

Astfel, funcţia de membru membru în cadrul CNSAS este incompatibilă cu funcţia de administrator la societăţile comerciale, precizează ANI într-un comunicat.

Mircea Dinescu  este administrator al S.C. AGROINDUSTRIALA S.R.L. GIUBEGA din 2004, precum şi la firma S.C. GRĂDINA CU VIŞINI S.R.L, începând cu 2005. Din data de 27.03.2006, acesta este şi membru al Colegiului CNSAS.

Mircea Dinescu a declarat pentru Realitatea TV că se doreşte ca el să nu mai fie membru al CNSAS. “Vin tot felul de găinari să facă ordine în integritatea românească. Toţi şmecherii îşi trec afacerile pe numele copiilor. Se doreşte ca eu să nu mai fiu membru la CNSAS”.

Scriitorul nu este singurul care se află în vizorul ANI. La sfârşitul săptămânii trecute, ANI l-a acuzat de fals în declaraţiile de avere pe preşedintele PSD, Mircea Geoană. Acestuia i se alătură fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Sorina Plăcintă, precum şi directorul TVR, Alexandru Sassu. Averile acestora au făcut obiectul unei verificări a Agenţiei Naţionale de Integritate.

>