Breaking news

Mircea Diaconu, trimis în judecată

Procurorii Înaltei Curți l-au trimis în judecată de Mircea Diaconu pentru conflict de interese.

Problemele lui Mircea Diaconu sunt departe de a se fi încheiat.

După ce a fost hărțuit de ANI și mai apoi a fost declarat incompatibil întrucât deținea funcția de senator dar și pe cea de director al Teatrului Notarra, procurorii îl trimit în judecată pentru conflict de interese.

Nu este pentru prima dată, pentru numele lui Dumnezeu. Sunt un obișnuit al casei. Au chemat mai mult de jumătate din angajații Teatrului Notarra, ca să studieze cum în urma conflictului de interese am scăzut salariul soției mele cu 300 lei pe lună și am făcut economii la teatru”, a spus Mircea Diaconu la Antena 3.

Procurorii invocă ca și capete de acuzare faptul că Mircea Diaconu a deținut simultan funcția de senator cât și pe cea de Director al Teatrului Nottara din București și că în acestă calitate i-ar fi dat soției sale mai multe contracte și ar fi angajat-o în teatru pe postul de regizor.

Anunțul de azi vine după ce miercuri, CCR a decis că mandatul de senator al lui Mircea Diaconu trebuie să înceteze și că Senatul României s-a aflat în conflict juridic cu Înalta Curte când a decis să nu îl demită pe liberal.

Mircea Diaconu a fost ales senator din partea PNL în anul 2008 și actorul spune că el a cerut senatului să îi precizeze dacă poate deține simultan și funcția de director al Teatrului Notarra.

Pentru că senatul i-a da aviz favorabil, timp de trei ani Mircea Diaconu a fost și senator și director de teatru. ANI s-a autosesizat abia după trei ani să-l declare în stare de incompatibilitate.

>