Breaking news

Mircea Cosma și Vlad Cosma, puși sub control judiciar de DNA

Mircea Cosma, Preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi fiul său deputatul Vlad Cosma, au fost puși marți, sub control judiciar de către procurorii DNA Polieşti, în dosarul în care este anchetat şi Iulian Herţanu, cumnatul lui Ponta.

mircea cosma - vlad cosma - dnaMircea Cosma, președinte al Consiliului Județean Prahova și președinte al Organizației Județene Prahova al PSD, iar ulterior vicepreședinte al partidului, este acuzat de DNA de sprijinirea unui grup infracțional organizat și folosirea influenței sau autorității în scopul obținerii, pentru sine sau pentru alții, de bani, bunuri sau foloase necuvenite.

În timp ce fiul său, Vlad Cosma, deputat PSD,  este acuzat de sprijinirea unui grup infracțional organizat.

Drept urmare, procurorii DNA Ploiești, după ce i-au audiat, au dispus măsura controlului judiciar pe numele celor doi, pentru o perioadă de 60 de zile.

DNA spune că: Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul COSMA MIRCEA trebuie să respecte obligația de a nu exercita funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova.

În plus, inculpații COSMA MIRCEA și COSMA VLAD ALEXANDRU trebuie să respecte următoarele obligații:
a) să se prezinte la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești, ori de câte ori este chemat;
b) să informeze de îndată Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești cu privire la schimbarea locuinței;
c) să se prezinte la Inspectoratul Județean de Poliție Prahova – Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat.
d) să nu părăsească țara, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent;
e) să nu se apropie de alte persoane nominalizate și să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale;
f) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme;

Inculpaților COSMA MIRCEA și COSMA VLAD ALEXANDRU li se atrage atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

COSMA MIRCEA și COSMA VLAD ALEXANDRU au fost trimiși în judecată într-un dosar separat instrumentat de procurorii DNA, pentru trafic de influență, luare de mită şi abuz în serviciu.