Breaking news

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, aduși cu aceeași dubă, la Tribunalul Constanța

Anchetatorii au decis să-i bage pe Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână în aceeași dubă a Poliției, care i-a adus miercuri, la Tribunalul Constanţa, lucru ce contravine procedurilor judiciare.

mircea basescu si marian capatana in dubaMircea Băsescu și Marian Căpățână, inculpați în același dosar de luare de mită și trafic de influență, sunt favorizați de anchetatori chiar și pe drumul de la București la Constanța.

În locă s-i transporte cu dube diferite, anchetatorii i-au băgat pe amândoi în aceeași dubă, astfel că timp de trei ore cât a durat drumul până la Tribunalul Constanța, Mircea Băsescu și Marian Căpățână au avut suficient timp ca să discute și să se pună la punct cu declarațiile pe care le vor da în fața judecătorului.

Avocatul Pavel Abraham a declarat într-o intervenţie în Ştirile Dimineţii că Marian Căpăţână şi Mircea Băsescu au stat în aceeaşi celulă pe perioada arestului din Bucureşti, fapt ce nu este tocmai normal având în vedere că sunt inculpaţi în acelaşi dosar.

Aceste favoritisme și încălcări ale procedurii legale și judiciare, vin în contextul în care noi înregistrări difuzate de Antena 3 arată că după flagrantul făcut de Mircea Băsescu, familiei Anghel, fratele Președintelui României, l-a trimis pe Marian Căpățână la familia lui Bercea ca să o determine pe fiica acestuia să nu mai dea imaginile la procurori și presă.

Azi, Tribunalul Constanța decide dacă Mircea Băsescu și Marian Căpățână rămân în arest preventiv. Avocații celor doi au cerut ca dosarul să fie retrimis la parchet pentru a se reface rechizitoriul pe motiv că imaginile nu au putut fi expertizate.

Avocații lui Mircea Băsescu spun că imaginile puse la dispoziția anchetatorilor de membrii familiei Anghel, nu sunt originale, și că nu ar fi autentice și nici veridice. Drept urmare cer ca instanța să nu accepte aceste probe în dosar.

>