Breaking news

Mircea Băsescu, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

loading...

Mircea Băsescu, fratele fostului Președinte al României, Traian Băsescu, a fost condamnat vineri, de Tribunalul Constanța, la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de luare de mită și trafic de influență. Mircea Băsescu și Marian Căpățână trebuie să dea statului suma de 265.000 de euro, suma de bani primită de la familia lui Sandu Anghel.

mircea basescu si bercea mondialÎn România, justiția este extrem de oarbă. Dacă iei bani de la țigani ca să le eliberezi un membru din închisoare, și ești frate de președinte, primești doar 4 ani cu executare, iar dacă DNA îți face flagrant pe banii tăi, primești 13 ani cu executare.

Justiția a fost extrem de blândă cu Mircea Băsescu. Deși procurorii au cerut 7 ani de închisoare, Tribunalul București a decis să-i dea doar 4 ani din care a executat deja un an de zile.

Marian Căpăţână a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, pentru complicitate la trafic de influenţă.

Din pedepsele celor doi urmează să se scadă perioada arestului preventiv şi cea a arestului la domiciliu. Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi preventiv şi la domiciliu din 19 iulie 2014 până în 24 iunie 2015.

Drept urmare la închisoare va mai sta doar câteva luni.

Magistraţii au mai dispus în cazul celor doi pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi aleşi în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi a dreptului de a ocupa funcţii care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Tribunalul Constanţa a menţinut sechestrul instituit pe bunurile lui Mircea Băsescu şi ale lui Marian Căpăţână, precum şi măsura controlului judiciar pentru cei doi.

De asemenea, cei doi au fost obligaţi să achite cheltuieli de judecată de 3.000 de lei, iar instanţa a mai decis confiscarea sumei de 265.000 de euro de la aceştia.

Tribunalul a respins ca nefondată cererea formulată de Florin Anghel de restituire a sumei de 600.000 de euro pe care membrii familiei acestuia susţineau că i-ar fi dat-o drept mită lui Mircea Băsescu pentru a interveni pentru obţinerea unei decizii favorabile într-un dosar al lui Bercea Mondial.

 

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Constanţa.

loading...