Breaking news

Mircea Badea, Mihai Gâdea și reporterii Antena 3, amenințați cu moartea de opozanții Roșia Montană

Opozanții proiectului Roșia Montană au pus tunurile pe jurnaliștii Antena 3, lansând amenințări, acuze și injurii chiar și la adresa lui Mircea Badea și Mihai Gâdea.

gadea si badeaProtestatarii care se opun proiectului Roșia Montană uită motivul pentru care ies în stradă și încep să atace presa din România. Au început cu TVR și au continuat cu Antena 3. Motivul atacului ar fia cela că TVR nu dă știri despre ei iar Antena 3 ar ține partea proiectului minier.

Atacurile la adresa Antena 3 și a jurnaliștilor acestui post de știri au degenerat într-o manieră extrem de periculoasă. Ajungându-se la mesaje de amenințare postate pe rețelele de socializare la adresa lui Mircea Badea și Mihai Gâdea.

„Tocmai am fost înjurat și amenințat cu împușcarea în cap, într-o benzinărie din Titan. Da, există martori”, a scris Mircea Badea pe Twitter.

Ba mai mult, opozanții Roșia Montană au realizat un filmuleț cu declarațiile lui Badea, din timpul emisiunii, montat în așa fel încât să-l incrimineze că ar fi pro exploatare după care l-au făcut trădător de țară. Capul de afiș al acestor acuze nefondate și demontate cu probe video de Badea, este chiar bunul său prieten, Oreste.

Opozanții Roșia Montană nu s-au oprit aici. Au lansat amenințări de moarte și la adresa nepoatei lui Mircea Badea. Iar duminică seară au postat pe rețelele de socializare o imagine cu Badea și Gâdea, pe care scria R.I.P. Septembrie 2013, iar în fața fotografiei au postat o lumânare aprinsă.

La protestele de duminică seară, Oana Dorobanțu, o protestatară a blocat camera mobilă de filmat a Antena 3, amplasată într-o mașină care mergea în fața coloanei de manifestanți. Îmbrăcată într-o pelerină neagră, tânăra mergea cu spatele la mașină și filma. În momentul în care mașina a luat viteză ca să se depărteze pentru a putea filma coloana de protestatari, tânăra a fugit spunând cu ce viteză merg ei că ea aleargă destul de repede. Acesteia i s-au alăturat și alți protestatari în dorința de a bloca camerele de filmat ale Antena 3.

Toate aceste acțiuni, injurii, amenințări și mesaje postate pe rețelele de socializare împotriva Antena 3 și a jurnaliștilor postului de știri, dovedesc faptul că în spatele protestului anti-Roșia Montană se află simpatizanții și chiar oamenii lui Băsescu.

Este de neînțeles cum oamenii care ies în stradă să strige împotriva Roșia Montană, nu spun de Băsescu, principalul susținător al proiectului, care brusc acum s-a sucit și nu îl mai susține.

Și cum protestatarii scandează împotriva unei televiziuni de știri care a relatat echilibrat despre acest subiect, despre manifestațiile din București, de l Roșia Montană cât și din alte orașe din țară.

Protestatarii sunt deranjați de faptul că Antena 3 a demascat pe unii lideri ai manifestației care sunt băsiști cu acte în regulă, care au primit fonduri colosale de la ICR pentru proiecte culturale obscene și pornografice.

Prin acest comportament anti-Antena 3, susținut zi de zi, de trei săptămâni, oamenii lui Băsescu s-au demascat singuri, și demonstrează că ei sunt artizanii așa zisului protest împotriva Roșia Montană.

>