Breaking news

Minivacanță de 1 Decembrie. Românii vor avea cinci zile libere de Ziua Națională

Românii vor avea pentru prima dată în istorie, cinci zile libere de Ziua Națională. Guvernul României a stabilit ca ziua de 2 decembrie să fie zi liberă, întrucât 30 noiembrie și 1 decembrie erau deja zile libere stabilite prin lege. Astfel că în perioada 30 noiembrie 4 decembrie, românii vor avea suficient timp să petreacă de Ziua Națională.

militari parada 1 decembrieSfântul Andrei și Ziua Națională a României le aduc românilor la început de decembrie, o minivacanță.

 În conformitate cu decizia Guvernului României, ziua de vineri, 2 decembrie 2016, este liberă pentru toți salariații din sectorul public, după cele două zile nelucrătoare de sărbătoare legală: 30 noiembrie (Sfântul Andrei)şi 1 decembrie (Ziua Națională a României).

Prin urmare, potrivit prevederilor legale în vigoare, cursurile școlare planificate pentru data de 2 decembrie vor fi recuperate pe parcursul anului școlar 2016-2017, pe baza unui grafic stabilit de fiecare instituție de învățământ în parte. În școlile din învățământul preuniversitar privat, hotărârea de a acorda această zi liberă este la latitudinea conducerilor acestor unități de învățământ. Reamintim, în acest context, că vacanța de iarnă a elevilor este programată între 24 decembrie 2016 și 8 ianuarie 2017.

În instituțiile de învățământ superior activitățile didactice din data de 2 decembrie vor fi reprogramate/recuperate în cursul semestrului I.