Ministrul Vela spune că relaxarea măsurilor nu este ”bătută în cuie” la 15 mai 2020

Marcel Vela spune că nu este sigură relaxarea măsurilor restricitve aplicate populaţiei, începând cu data de 15 mai 2020. Românii mai au de aşteptat. 

Data de 15 mai este luată ca și reper calendaristic, ca să spun așa pentru că atunci este finalul valabilității ultimului decret prezidențial. Evident că la momentul potrivit se vor decide măsurile aplicate în continuare. Se analizează situația și perspectiva de după 15 mai. Este foarte important cum ne comportăm fiecare dintre noi. (…) Pe data de 14 sau 15 mai va avea loc o ședință și se va vedea dacă se intră în stare de alertă. Aceasta este impusă prin decizia Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, în baza legii”, a declarat Marcel Vela la Digi24.

Până astăzi, 2 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 12.732 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4.547 au fost declarate vindecate și externate.

Până la această oră, Ministerul Sănătăţii a comunicat faptul că pe teritoriul româniei au murit 771 persoane din cauza infecţiei cu nou coronavirus.

 

>