Breaking news

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila a demisionat

Cseke Attila, Ministrul Sănătăţii, a anunţat, joi, că  a demisionatr din funcţie. Principala nemulţumire fiind banii primiţi de la Guvern în urma rectificării bugetare de miercuri.

attilaMinistrul a  spus că abia miercuri, la ora 14.00, a primit proiectul de rectificare bugetară şi că nu a fost consultat în legătură cu suma de bani alocată sănătăţii, fapt pe care l-a calificat ca fiind „extrem de grav”.

Bugetul Ministerul Sănătăţii nu este rectificat, bugetul CNAS a fost rectificat cu anumite sume, dar despre destinaţia banilor trebuie consultat Ministerul de Finanţe, Ministerul Sănătăţii nu a fost consultat. O consultare cu ministrul Sănătăţii pe partea de rectificare bugetară nu a fost făcută. Ieri (miercuri, n.r.) ne-am trezit cu textul ordonaţei. O asemenea atitudine nu poate fi tolerată„, a declarat Cseke Attila.

Ministrul a precizat că banii alocaţi CNAS vor ajunge doar „pentru supravieţuirea sistemului până în octombrie”.

Attila a mai spus că premeirul Emil Boc l-a rugat să rămână, însă nu a cedat rugăminţilor acestuia.
„Premierul m-a rugat să rămân. Demisia este înregistrată la cabinetul primului ministru”, a declarat Attila.

Demisia lui Attila vine după scandalul provocat de închiderea a 67 de spitale din întreaga ţară, mai puţin din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş.

Săptămâna trecută, Traian Băsescu sugera că Cseke ar putea să plece dacă nu se pune de acord cu directorul Casei de Sănătăate în privinţa controalelor asupra achiziţiilor de medicamente.

Sunt doi oameni responsabili: ministrul Sănătăţii şi şeful Casei au puncte de vedere diferite. Unul vrea control, altul nu vrea control, altul vrea medicamentele cele mai scumpe, altul medicamente generice, aici va trebui Guvernul să ia o decizie să le spună: asta faceţi. Vor să facă, bine, nu, uşa Guvernului, uşa casei de Sănătate sunt deschise. Nu sunt acolo proprietarii postului. Ori pun ordine în cheltuieli, ori îşi văd de drum, pleacă de la cele două instituţii„, a declarat Băsescu, la TVR.>