Breaking news

Rovana Plumb a dispus verificarea de urgenţă a acordului de mediu pentru mina de la Certej

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, a dispus prin ordin verificarea, în regim urgenţă, a acordului de mediu pentru proiectul de la Certej, judeţul Hunedoara , de către Garda Naţională de Mediu şi Agenţia Naţională pentru Protecţia  Mediului.

Rovana Plumb a solicitat conducerii Agenţiei Naţionale pentru Protecţia  Mediului demiterea directorului executiv al Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Timișoara pentru că nu a informat autoritatea de mediu în legătură cu emiterea acordului de mediu  pentru mina Certej.

Director Coordonator la Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Timişoara, este Gabriela Lambrino, soţia fostului deputat PDL de Timiş, Radu Lambrino.

O companie din Canada, El Dorado Gold, intenţionează să investească 300 de milioane de dolari pentru a exploata zăcămintele. Compania arată în raportul de mediu că va folosi cianuri pentru extragerea aurului.

Totodată s-au dispus verificări urgente cu privire la procedurile urmate în legătură cu acest acord de mediu pentru a se vedea în ce măsură s-au respectat toate prevederile legale.

Dacă se va constata că acordul nu a fost emis în conformitate cu legea, acesta se va anula.