Breaking news

Ministrul Ramona Mănescu acuză șefia CFR de incompetență în cazul trenului blocat patru ore în câmp

Un tren InterRegio care circula pe ruta Petroşani – Craiova a rămas blocat pe câmp, marţi, aproximativ patru ore, între localităţile Lunca Budieni şi Copăcioasa, judeţul Gorj, din cauza unei defecţiuni la locomotivă.

ramona manescu - trenDin cauza acestei probleme care a afectat sute de călători ce au stat 4 ore în frig, ministrul Ramona Mănescu cere explicații de la conducerea CFR Călători pe care o acuză de incompetență.

Nu este posibil ca timp de patru ore, călătorii să înghețe într-un tren, în timp ce oamenii cu funcții înalte din aceste societăți stau bine-mersi la căldură. Modul în care conducerile celor două companii au tratat această situație ne arată de fapt calitatea slabă a actului de management. Cei din fruntea companiilor au demonstrat că sunt mai degrabă interesați de salariile consistente decât de călători. Această atitudine explică dealtfel și rezultatele nesatisfăcătoare ale CNCF CFR SA și SNTFC CFR Călători SA”, a declarat Ramona Mănescu, Ministrul Transporturilor.

În urma verificărilor făcute de minister, s-a constatat că managerii nu au luat măsurile necesare în acest caz, încălcând prevederile legale, iar consiliile de administrație, conform legii, nu au intervenit în supravegherea activității managerilor pentru a asigura un transport civilizat călătorilor. În consecință, consiliile de administrație trebuie să ia măsuri atât împotriva conducerilor acestor companii, cât și a persoanelor responsabile implicate în acest caz.

Deasemenea, conform prevederilor legale, membrii consiliilor de administrație răspund în solidar cu directorii pe care i-au numit în funcții pentru prejudiciile cauzate de aceștia.

În această dimineață, trenul Regio 2080 pe ruta Petroșani-Craiova s-a oprit în câmp, între Lunca Budieni și Copăcioasa, din cauza unei defecțiuni a locomotivei.

Călătorii care se aflau în tren au fost nevoiți să stea în frig mai bine de patru ore, în intervalul 6.50-11.00, când echipele de intervenție au găsit o soluție pentru preluarea acestora.  În urma acestei defecțiuni, trei trenuri au înregistrat întârzieri de 382 de minute.

Tot în această dimineață, la 9.30, pe ruta Făurei-Galați, trenul Regio 7373 a avut o defecțiune la rama electrică, fiind nevoie de o locomotivă de ajutor.

Călătorii aflați în acest tren au fost nevoți să aștepte timp de două ore pentru a-și putea continua drumul.

>