Breaking news

Ministrul Mariana Câmpeanu îi solicită lui Băsescu să justifice măsurile de austeritate

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu i-a cerut luni lui Traian Băsescu, într-o conferință de presă, să justifice măsurile de austeritate aplicate de el și Guvernul Boc. Ministrul a spus că măsurile de austeritate trebuiau aplicate liderilor PDL și nu românilor.

Mariana Câmpeanu a pus săc în discursul de duminic, Băsescu le-a spus clar românilor ce îi așteaptă după referendum, dacă nu îl demit: noi tăieri de salarii și impozite tot mai mari.

Este foarte clar că din discursul de ieri domnul Traian Băsescu le-a spus românilor ce îi aşteaptă dacă revine la Cotroceni. Le-a spus foarte clar că îi aşteaptă noi tăieri de pensii şi salarii. A declarat textual ieri că ar face-o oricând dacă aceste tăieri ar fi în interesul ţării. Cu alte cuvinte, dacă Băsescu revine la Cotroceni, va marşa în continuare pe aceste politici de tăieri din veniturile oamenilor în detrimentul susţinerii creşterii economice. Domnul Băsescu nu înţelege de fapt că a făcut un rău inutil românilor aplicând aceste măsuri de austeritate doar cetăţenilor simpli. Mai mult decât atât, i-a îndatorat pe toţi printr-un împrumut pe care nu ştim la ce l-a folosit, pentru că iniţial s-a spus că acest împrumut va ajuta la redresarea economiei şi acest lucru iată că nu s-a întâmplat. Nici împrumutul, nici tăierile de salarii, nici influenţele negative asupra pensiilor şi a celorlalte ajutoare şi indemnizaţii nu au dus până la urmă la ieşirea din criză”, a spus Mariana Câmpeanu.

Ministrul Muncii a spus că: În acest răstimp, clientela PDL a fost ajutată să prospere, iar guvernele PDL au aruncat banii pe fereastră bătându-şi joc de românii cărora le-au sacrificat nivelul de trai de dragul salvării economiei naţionale.

Mariana Câmpeanu a spus că preşedintele suspendat este exponentul unei filosofii anti-popor, și că dacă poporul nu-l iubeşte, atunci Traian Băsescu îl pedepseşte. Drept urmare îi cere lui Băsescu să explice măsurile de austeritate girate de el.

Îi cerem public domnului Băsescu şi domnilor prim-miniştri din subordinea dumnealui să explice românilor de ce au trebuit să plătească din banii lor pentru toate hoţiile care au avut loc în aceste guvernări patronate de domnul Băsescu. Aceste hoţii care nu au fost justificate nici până astăzi – pe ce au cheltuit banii doamna Udrea, doamna Anastase, doamna Iacob Ridzi, domnii Blejnar sau Videanu sau rudele acestora, dacă luăm în calcul numai ultimele dezvăluiri legate de afacerile rudelor domnului Popoviciu. De asemenea, îi cerem domnului Băsescu să explice românilor de ce nu au fost în stare să găsească alte măsuri de redresare a economiei şi au preferat să-i arunce pe români în sărăcie şi să distrugă mediul economic. Vă aduc aminte că România este cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană. Îi cerem lui Traian Băsescu să explice de ce a ales să taie din indemnizaţiile pentru creşterea copiilor, măsură care deja începe să prezinte efecte negative semnificative din punct de vedere al natalităţii. Şi aici, din nou, suntem pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte natalitatea. De asemenea, aş putea să spun că suntem pe primul loc în ceea ce priveşte mortalitatea infantilă, apropo de reformele din domeniul sănătăţii”, a mai spus Mariana Câmpeanu.

Ministrul a concluzionat spunând că propune ca măsurile de austeritate să fie aplicate pe domnii de la PDL, care au construit hale feroviare de 20 de milioane de euro, piste de Formula 2 în comune fără apă, fără canalizare, fără asfalt sau terenuri de fotbal în pantă sau parcuri în păduri despre care am vorbit de atâtea ori.

În România sunt 3.142.678 pensionari care au o pensie sub 740 de lei, din care sunt 609.885 cei care beneficiază de pensia socială.