Breaking news

Ministrul Liviu Pop, îi predă o lecție de fizică şi matematică lui Igaş

Ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop îi predă fostului șef de la Interne, o lecție de fizică şi matematică pentru a-i demonstra că mine când vorbește despre orele petrecute pe drumurile patriei și care nu justifică consumul uriaș de benzină.

Prin intermediul unei lecii de matematică și fizică de clasa a șasea, ministrul Liviu Pop face câteva calcule pentru a-i demonta minciuna lui Traian Igaș cu privire la drumurile pe care le-a făcut cât era Minsitru la Interne, și că nu poate justifica benzina consumată.

Potrivit formulei din fizică „viteza = distanţă : timp”, dacă punem viteza medie legală de 80 km/oră şi consumul mediu lunar anunţat de domnul Traian Igaş, 1650 litri/lună, respectiv 7,5l/100 km, ar însemna că domnia sa a parcurs 22000 de km într-o lună. De aici, printr-un simplu calcul, reiese că timpul petrecut în maşină în 31 de zile este de 275 de ore. Asta înseamnă că domnul Igaş, din cifrele pe care domnia sa ni le-a oferit, că a petrecut nici mai mult nici mai puţin de 9 ore pe zi în trafic”, spune Liviu Pop.

Ministrul spune că: Doresc să menţionez că am fost mai mult decât indulgent, folosind în calculul meu, numărul maxim de zile pe lună, inclusiv zilele de sâmbătă şi duminică, iar viteza este, în cazul de faţă, cea a unui trafic fluent. În cazul în care am fi calculat numai zilele lucrătoare din săptămână şi viteza reală de deplasare în traficul din oraş, cifrele ar fi fost şi mai impresionante! Acestea fiind spuse, lecţia de azi a luat sfârşit. Până data viitoare, numai bine,

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Administraţiei şi Internelor,  în perioada septembrie 2010 – februarie 2012, Igaș a consumat între 793 – 2.076 litri/lună, consumul mediu lunar fiind de 1.650 litri. Acest consum ar egala cu parcurgerea a circa 20.000 de kilometri.

>