Breaking news

Ministrul Justiţiei susţine că Alexandra Măceşanu ar fi fost arsă de criminalul din Caracal

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, a declarat, vineri seară, că ADN-ul din oasele găsite de la domiciliul lui Gheorghe Dincă și analizate de INML este al fetei. Ministrul Justiţiei ar fi sunat familia fetei şi le-a dat cumplita veste.

„Din păcate copilul este mort, și acele analize confirmă că cenușa provine de la Alexandra. Ministrul Justiției i-a sunat pe părinții Alexandrei, pentru că a fost rugămintea mea ca nici eu și nimeni altcineva să nu știe înaintea lor. Au fost sunați și a vorbit cu ei. Acum sunt, pur și simplu, la pământ, după 8 zile de nesomn și de niște speranțe false date de niște cretini din instituțiile statului, dar pot să vă spun că mă gândesc la o contraexpertiză. În acest moment este cel mai simplu pentru toată lumea ca mortul să fie vinovat și un psihopat să fie pedepsit, iar restul să scape. Nu voi lăsa lucrurile așa”, a spus Cumpănașu la România TV.

La Antena 3, Alexandru Cumpănaşu a declarat război până la capăt: De-abia acum începe răzbunarea pe care cred că nimeni dintre cei care mi-au omorât nepoata și-o dorește. Ministrul Justiției l-a anunțat pe vărul meu de rezultat: se confirmă din păcate aceste date: ADN-ul Alexandrei din acea cenușă sau ce dracu era… oase, (coincide – n.r.) cu ADN-ul părinților.

Institutul Național de Medicină Legală a transmis către DIICOT raportul de laborator care confirmă ADN-ul Alexandrei.

“În urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate până în prezent, a rezultat profilul genetic al unei SINGURE persoane, respectiv Măceșanu Alexandra Mihaela, concluzie fundamentată științific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al părinților Alexandrei. Concluzia ne-a fost comunicată aseară, 2 august, de către reprezentanți ai INML, urmând ca astăzi să ne fie transmis și raportul specialiștilor conținând aceleași date. După ce a primit datele, DIICOT a procedat la informare in regim de urgentă, conform dispozițiilor art. 1 al. 2 din OUG nr. 78/2016 privind organizarea și funcționarea DIICOT și art. 62 al. 2 din Legea nr. 304/2004 cu modificările și completările ulterioare privind organizarea judiciară. Concluzia expertizei nu este o informație confidențială în cadrul urmăririi penale, ci este o informație de interes public, care trebuia comunicată familiei, fapt pentru care, familia victimei a fost de îndată și neîntârziat anunțată, din respect și compasiune față de suferința pe care o resimte, având in vedere și solicitarea acesteia in același sens, respectiv de a nu lua cunoștință din alte surse de informare. În raport de această concluzie, urmărirea penală continuă cu certitudine, între altele și pentru infracțiunea de omor calificat, prev. de art. 188 al. 1 CP raportat la art. 189 lit. a, h CP.“, arată un comunicat emis de DIICOT.

În urma perchezițiilor de vineri de la casa lui Gheorghe Dincă, procurorii au descoperit alte fragmente osoase și probe biologice care urmează a fi analizate din punct de vedere genetic și antropologic.

>