Breaking news

Ministrul joacă alba-neagra cu stimulentele finanțiștilor

loading...

Acordarea stimulentelor angajaților de la finanțe este condiționată de criteriul de performanță, ceea ce înseamnă că doar o parte dintre angajați vor primi stimulentele.

protest.finanteÎn timp ce Ialomițeanu susține într-o primă fază că va da spătămâna viitoare stimulentele către angajați dar doar după criteriul performanței, liderul de sindicat Vasile Marica a declarat vineri seară că Ministrul Gheorge Ialomițeanu nu mai vrea să semneze acordarea stimulentelor.

O întreagă bulibășeală din care nimeni nu mai înțelege nimic. Între timp ministrul de finanțe s-a mai răzgândit un pic și a declarat că negocierile cu sindicatele continuă cu privire la acordarea stimulentelor.

Gheorghe Ialomiţianu a spus, la finalul discuţiilor de la Ministerul Finanţelor, că, după cum a promis de la bun început, stimulentele vor fi acordate pe criterii de performanţe, nu cum au propus liderii sindicali, pe criterii sociale și că va continua dialogul cu sindicatele în comisie şi că îi aşteaptă sâmbătă dimineaţă, la ora 9.30, pe liderii sindicali la negocieri.

Întrebat dacă a dat în judecată Ministerul Finanţelor pentru recuperarea unor sporuri salariale din perioada în care era director executiv adjunct al Direcţiei Finanţelor Publice Braşov, Ialomiţianu a spus că nu are niciun proces pe rol privind stimulentele.

“Toţi salariaţii au dat în judecată Ministerul Finanţelor pe Legea 188 privind statutul funcţionarilor publici”, a mai spus Ialomiţianu.

Liderul de sindicat al SED LEX, Vasile Marica a declarat că negocierile cu ministrul de finanțe sunt blocate.

”Negocierile de la Ministerul Finanțelor privind stimulentele sunt bolcate, ministrul Gheorghe Ialomiţianu nu mai vrea să semneze pentru acordarea acestora, a declarat, vineri noapte, liderul Alianţei “Sed Lex”, Vasile Marica.

Preşedintele “Sed Lex” a spus că ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, nu îşi mai recunoaşte promisiunile făcute angajaţilor care au protestat timp de două zile la Ministerul Finanţelor.

“Este un ministru incoerent şi incompetent. De şase ore ne certăm cine să primească stimulente şi cine nu”, a adăugat Vasile Marica, la ieşirea din sediul Ministerului Finanţelor.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>