Breaking news

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a discutat cu omologul turc despre criza siiană

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut în seara zilei de 5 octombrie 2012 o convorbire telefonică cu omologul turc, Ahmet Davutoglu, referitoare la ultimele evoluții ale crizei siriene.

Şeful diplomaţiei române a condamnat recentele acţiuni agresive ale Siriei din data de  3 octombrie 2012, subliniind că astfel de acţiuni sunt inadmisibile și reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internaţional şi pun în pericol stabilitatea şi securitatea regională.

Ministrul afacerilor externe a subliniat că România, în calitate de membru NATO, şi în spiritul Parteneriatului Strategic româno-turc, este pe deplin solidară cu Turcia şi a transmis condoleanţe pentru pierderile de vieţi omeneşti înregistrate.

Demnitarul român a exprimat încrederea că acest incident nu va conduce la escaladarea situaţiei şi că tensiunile vor fi aplanate.

Ministrul afacerilor externe, Ahmet Davutoglu, a transmis întreaga apreciere pentru poziţia pe care România a avut-o, atât în calitate de partener strategic, cât şi de membru NATO, inclusiv în cadrul reuniunii Consiliului Nord-Atlantic, desfăşurată în seara zilei de 3 octombrie 2012.

Cei doi oficiali au căzut de acord să menţină un contact permanent, în perioada următoare, în legătură cu aceste evoluţii.

>