Breaking news

Ministrul de Externe supărat că francezii continuă să ironzeze românii

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, dezaprobă utilizarea aluziilor de factură negativă la adresa cetăţenilor români în cadrul emisiunii „C’est quoi ce bordel ?”, difuzată de postul radio francez  Rire et Chansons.

Prin intermediul unui comunicat de presă remis exclusivNEWS.ro, Ministerul de Externe Român, respinge cu fermitate orice formă de discriminare, stigmatizare colectivă şi xenofobie, precum şi utilizarea de mesaje sau stereotipuri cu caracter discriminatoriu la adresa cetăţenilor români.

A devenit revoltătoare această identificare persistentă a cetăţenilor români cu fenomenul cerşetoriei şi se cuvine să condamnăm aceste derive de limbaj, înainte ca ele să se transforme într-o ostilitate la adresa comunităţii româneşti din Franţa. Aşa cum aţi putut observa, reacţionăm prompt de fiecare dată când se recurge la o generalizare nejustificată  şi la promovarea în media a unor stereotipuri. Cu toate acestea, constat cu regret că presa franceză persistă în asemenea aluzii de factură negativă, în cazul de faţă fiind cu atât mai surprinzător, cu cât acestea îşi au originea în afirmaţiile unui reprezentant al lumii artistice franceze şi internaţionale, cunoscut pentru convingerile sale multiculturale şi de susţinere a drepturilor minorităţilor de orice tip”, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi.

Ministrul de Externe consideră că astfel de manifestări nu fac decât să susţină şi să dezvolte o atitudine ostilă la adresa românilor, prin propagarea către publicul larg a unor stereotipuri negative care se răsfrâng asupra unei întregi naţiuni.