Ministrul Culturii vrea un Cod al Patrimoniului

Ministrul Culturii, Kelem Hunor, doreşte adoptarea unui Cod al Patrimoniului, care să sancţioneze persoanele ce distrug monumente, după cum a declarat la prima conferinţă de presă de la preluarea mandatului.

kelemen hunorEl a precizat că un astfel de act legislativ este necesar şi trebuie să funcţioneze pentru cultură aşa cum funcţionează codurile civile şi penale pentru societate.

Potrivit lui Kelemen Hunor, proiectul presupune unificarea legilor, eliminarea suprapunerilor între competenţe şi a lacunelor care există în legile actuale.

“În martie se va înfiinţa un grup de lucru care va începe redactarea codului. Sperăm ca redactarea să fie finalizată până în luna octombrie, iar până la sfârşitul anului proiectul să treacă prin cele două camere, astfel încât să intre în vigoare de la începutul anului 2011”, a declarat ministrul Culturii.

Ministrul a adăugat că este necesară introducerea unor sancţiuni, deoarece în momentul de faţă ministerul nu poate face nimic legat de cei care distrug monumente.

>