Breaking news

Laptele natural din magazin, e făcut din…lapte praf

Ministrul Stelian Fuia spune că o mare parte din laptele vândut în magazine, nu este natural.

Prezent la inaugurarea sediului Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Naturale, Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia a declarat că o mare parte din laptele din magazine, vândut ca și lapte proaspăt, este produs din lapte praf.

Foarte mult din laptele pe care îl cumpărăm din magazin este făcut, de fapt, din lapte praf, deci nu este lapte natural„, a declarat Stelian Fuia.

Oficialul a recunoscut că vinovate de această situaţie se fac chiar autorităţile, care permit ca legislaţia să fie mult prea laxă.

„Cine poartă vina? Vina o poartă probabil autorităţile, care la ora actuală ar trebui să contureze acest proces. Poate există şi un vid legislativ pe această temă„, a subliniat ministrul.

Fuia a mai spus că viitorul registru al industriilor alimentare, pentru a cărui înfiinţare există un proiect de lege, îi va ajuta pe cumpărători să ştie „ce pun pe masă” în fiecare zi.

Ministrul a spus că și brânza și cașcavalul sunt făcute din orice altceva, dar nu din lapte.

Potrivir unui raport al Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, jumătate din produsele verificate în 2011 s-au constatat nereguli de la nerespectarea cantităţii declarate, a ingredientelor, până la etichetare şi concordanţa preţului de la raft cu cel de la casă.