Breaking news

Miniștrii Răzvan Nicolescu şi Florin Jianu și-au anunțat pe facebook, demisia din Guvern

Miniștrii Răzvan Nicolescu şi Florin Jianu și-au anunțat demisia din Guvernul Ponta după ce ministerele pe care le conduceau vor fi restructurate.

Răzvan Nicolescu si Florin JianuÎn era internetului și a comunicării online, miniștrii Guvernului Ponta își anunță demisiile pe rețelele de socializare. În Guvernul Ponta IV, Departamentul pentru Energie și cel pentru IMM-uri, va fi înghițit de Ministerul Economiei. Astfel că Răzvan Nicolescu și Florin Jianu rămân fără ministere.

Ambii miniștri și-au anunțat demisia din Guvern, printr-o postare pe facebook.

”Am discutat, astăzi, cu prim-ministru Ponta despre ceea ce urmează.Mi-a comunicat că îşi doreşte un nou concept : lipirea, din nou, a departamentului de energie la ministerul economiei şi numire a unui ministru politic. Un lucru e cert :voi continua ca preşedinte al Consiliului de Administraţie al Agenţiei Europene de Reglementare în Energie (ACER), mandatul pe care l-am primit de la Consiliul UE expirând în anul 2016. Această poziţie nu are niciun fel de legătură cu sistemul de administraţie din România”, a precizat Nicolescu pe contul său de Facebook.

Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Florin Jianu, a anunţat tot pe facebook, că portofoliul IMM-urilor va fi alipit la cel al Economiei şi va fi condus politic: Guvernul viitor va conţine numai oameni politici. Eu nu sunt om politic, sunt un tehnocrat care a fost onorat să se pună în slujba ţării lui. Portofoliul IMM-urilor se va alipi la Economie şi va fi condus politic. Nu m-a interesat şi nu ma interesează nicio altă funcţie, nu am alergat după niciuna, nu o voi face nici de acum înainte. Iar politica rămâne o problemă a cărei rezolvare, deşi sunt matematician, îmi râmâne necunoscută.

Toate posturile de ministr-delegat vor fi desfiinţate în viitorul Guvern Ponta IV.

>