Breaking news

Miniștrii Ioan Rus și Paul Dobre au demisionat din Guvern

Ioan Rus și Victor Paul Dobre și-au anunțat luni dimineață demisiile din funcțiile de ministru.

Demisii în bloc în Guvernul Ponta, după scandalul produs la referendum cu privire la cifrele reale ale românilor cu drept de vot.

Ministrul de Interne Ioan Rus și-a anunțat luni dimineață demisia de onoare, acuzând presiuni venite de la Băsescu și Antonescu. Tot Ioan Rus a anunţat, luni, că şi ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, şi-a înaintat demisia din funcţie.

Asupra mea şi a Ministerului Administraţiilor şi Internelor s-au exercitat nenumărate presiuni, începând cu Traian Băsescu şi terminând cu Crin Antonescu. Din punctul meu de vedere, aşa ceva este inacceptabil. Eu sunt un politician corect şi onest, iar limitele demnităţii mele mi le stabilesc eu, drept pentru care mi-am înaintat demisia de onoare din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor. Aştept neutralitate politică şi bună credinţă şi sper ca aceia care vor veni după mine să nu permită ca MAI să fie implicat în bătălii pentru putere, iar politicienilor români, începând cu Traian Băsescu şi terminând cu Crin Antonescu, le spun cu toată modestia că în spatele lor şi al deciziilor lor se află totuşi un popor şi o ţară„, a spus Ioan Rus.

Ministrul Dobre a spus că și-a dat demisia din motive personale. Deși trebuia să fie în țară să se ocupe deactualizarea datelor cu listele electorale, Victor Paul Dobre nu esste în prezent în România.

Crin Antonescu a intervenit telefonic la Antena 3 și a declarat că nu a făcut niciun fel de rpesiuni asupra Minsitrului Ioan Rus, nici personal, nici la telefon, nici față în față și nici prin interpuși.
>