Breaking news

Miniştrii, avizaţi de Parlament

Toţi miniştrii cabinetului Victor Ponta au primit luni, aviz favorabil în Comisiile de specialitate.

Luni, miniştrii desemnaţă să facă parte din Guvernul Ponta, au fost audiaţi în comisiile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Pe rând, fiecare ministru a fost audiat în comisii şi a primit fie cu majoritate de voturi fie în unanimitate, asa cum a fost cazul lui Mircea diaconu şi a lui Leonard Orban, avizul favorabil din partea membrilor comisiilor parlamentare.

În comisia în care era audiată Mariana Câmpeanu, propusă pentru ministerul Muncii, a avut loc o mică divergenţă între participanţii care veneau din partea PDL şi ceilalţi membri. Cu toate astea, Mariana Câmpeanu a primit aviz favorabil, cu un plus de 34 de voturi.

Ultimul care a primit avizul comisiilor de specialitate a fost Ioan Mang, propus pentru ministerul Educaţiei.

Urmează votul în plen pentru învestirea Guvernului Ponta. Pentru ca noul guvern să fie aprobat de Parlament,e ste nevoie de votul favorabil a 231 de senatori şi deputaţi.

Duminică seară, Victor Ponta a spus într-o conferinţă de presă că în acest moment USL are 232 de senatori şi deputaţi, suficient pentru a trece guvernul, însă se mai bazează şi pe voturile parlamentarilor UNPR şi cei ai miniorităţilor naţionale, cu care a semnat un protocol de colaborare.

>