Breaking news

Ministerul Educației dă vina pe federații pentru numărul mare de olimpici prezenți la BAC-ul special

loading...

Ministerul Educației spune că la  BAC-ul special se pot prezenta și elevii care au participat la competiții internaționale de profil și că vinovate de numărul prea mare de olimpici sportivi participanți la examen, îl au federațiile.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului precizează că la sesiunea specială de bacalaureat se pot prezenta nu doar participanţii la olimpiade sportive şi pe discipline, ci şi participanţii la concursurile internaţionale sau elevii care se află în loturi de pregătire pentru competiţiile internaţionale în perioada rezervată sesiunii normale a examenului de bacalaureat (11 iunie – 6 iulie).

Ca atare, printre cei care şi-au manifestat intenţia de a participa la sesiunea specială s-au aflat mai mult de 108 competitori, cât susţine preşedintele COSR că s-ar afla în lotul olimpic, respectiv 928, dintre care s-au înscris 880 şi s-au prezentat 877, toţi absolvenţi ai promoţiei 2012. Subliniem că 47 dintre aceştia sunt competitori la concursuri pe discipline de învăţământ, restul fiind la cele sportive.

Conform procedurilor în vigoare, listele cu participanţii la competiţiile sportive care optează să susţină bacalaureatul în sesiunea specială sunt avizate şi asumate integral de către federaţiile sportive naţionale. Drept urmare, întreaga responsabilitate pentru corectitudinea datelor aparţine federaţiilor sportive.

Ministerul Educaţiei a solicitat Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret printr-o adresă trimisă în ianuarie 2012 ca toate federaţiile să transmită instituţiei listele cu potenţialii participanţi la sesiunea specială. Documentul a fost postat pe site-ul ministerului în luna aprilie 2012 şi este disponibil la adresa http://www.edu.ro/index.php/liste_nom_cent_cat/c133/.

Subiectele pentru sesiunea specială de bacalaureat sunt de dificultate medie şi au fost întocmite începând cu luna octombrie 2011, fiind finalizate şi autorizate în luna aprilie 2012 de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare.

 

loading...