Breaking news

Ministerul Educației dă liber studenților ca aceștia să poată vota acasă în turul doi la prezidențiale

Ministerul Educației Naționale a anunțat luni că va propune Guvernului, în ședința de azi, ca vineri 14 noiembrie și luni 17 noiembrie, studenții să aibă zile libere pentru a putea vota liniștiți în turul doi al prezidențialelor, în localitățile de domiciliu. 

studenti votPrin această măsură, Ministerul vrea să elimine cozile de la secțiile de vot din Capitală și alte centre universitare. Unde în primul tur din 2 noiembrie, studenții care au vrut să voteze au fost nevoiți să stea la cozi, câteva ore.

În vederea sprijinirii exercitării dreptului la vot, MEN propune suspendarea cursurilor din universităţi pentru zilele de vineri, 14 noiembrie, şi luni, 17 noiembrie Ministerul Educaţiei Naţionale propune spre aprobare Guvernului, în şedinţa de marţi, 11 noiembrie, un proiect de Hotărâre de Guvern, prin care se decide suspendarea cursurilor din instituţiile de învăţământ superior pentru zilele de vineri, 14 noiembrie, şi luni, 17 noiembrie. Decizia MEN vine în sprijinul facilitării exercitării dreptului la vot pentru studenţi şi personalul din universităţi, care au domiciliul în alt loc decât acela unde îşi desfăşoară activitatea academică. MEN precizează că instituţiile de învăţământ superior sunt cele care, în baza autonomiei universitare, hotărăsc zilele când se vor recupera cursurile suspendate”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Educației, remis exclusivNEWS.ro.