Breaking news

Ministerul de Externe avertizează românii să nu meargă în Mali

Având în vedere faptul că situaţia de securitate din Mali se menţine volatilă şi periculoasă, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite în această perioadă călătoriile în Mali, iar românilor aflaţi pe teritoriul acestei ţări să părăsească ţara şi să îşi ia măsuri de securitate suplimentare.

Cetăţenii români care se află deja pe teritoriul acestui stat sunt sfătuiţi să se adreseze şi să îşi anunţe prezenţa în regiune Consulatului Onorific al României la Bamako sau la Ambasada României în Senegal comunicând propriile coordonate, pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

În cadrul Departamentului Consular funcţionează o linie telefonică dedicată – +40.21.319.21.37 –  la care cetăţenii români afectaţi de actuala situaţie din Mali pot suna 24/24, pentru asistenţă şi informaţii consulare. De asemenea, Departamentul Consular răspunde solicitărilor de informaţii transmise prin Internet, la adresa de mail: drco@mae.ro

În ce priveşte contactarea autorităţilor române, MAE reaminteşte că România nu are o formă de reprezentare diplomatică sau consulară de carieră în Mali. În calitate de cetăţeni ai Uniunii Europene, cetăţenii români pot însă solicita, în caz de necesitate, eliberarea unui titlu de călătorie în vederea întoarcerii în ţară din partea misiunilor diplomatice ale ţărilor UE cu reprezentare în Mali.