Breaking news

Ministerul de Externe a repatriat de urgență 38 de români din Fâșia Gaza

Un grup format din 38 de români au fost evacuați din Fâșia Gaza de către Ministerul de Externe, în contextul recentelor violenţe din Fâşia Gaza şi Israel.

Evacuarea cetățenilor români din Fâșia Gaza a fost organizată de către Oficiul de Reprezentare a României la Ramallah, cu sprijinul agențiilor specializate ale ONU din regiune.

În cadrul operațiunii, cetăţenii români au fost preluaţi de la punctul de trecere a frontierei Rafah de către o echipă consulară mobilă constituită la Ambasada României la Cairo.

Cetăţenilor români evacuaţi le-au fost asigurate mijloacele de transport până la Cairo, asistenţă medicală de specialitate, medicamente, alimente, precum şi produse de strictă necesitate.

Pe traseul Rafah – Cairo, securitatea transportului cetățenilor români a fost asigurată cu sprijinul autorităților egiptene.

Echipa consulară a întreprins demersurile care se impuneau pentru emiterea, în regim de urgenţă, a documentelor de călătorie necesare cetăţenilor români şi membrilor lor de familie, pentru intrarea acestora în Egipt, respectiv continuarea deplasării către România.

Ministerul Afacerilor Externe a asigurat pentru un număr de 24 de români, care au dorit să revină în România, condițiile de repatriere către București cu sprijinul companiei aeriene Tarom.

Toate costurile operațiunii au fost suportate din fondul special aflat la dispoziția ministrului Afacerilor Externe, alocat prin Legea bugetului.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români din zonă, care nu și-au înregistrat încă prezența la Oficiul de Reprezentare a României la Ramallah, să contacteze această misiune diplomatică pentru a transmite propriile coordonate, precum şi pe cele ale rudelor, astfel încât, în eventualitatea unei situaţii de urgenţă, să poată beneficia, la cerere, de asistenţa statului român.

>