Breaking news

Ministerul de Externe a repatriat alți 19 cetățeni români din Siria

În cursul zilei de marţi, Ministerul Afacerilor Externe a repatriat un grup de 19 români, din Siria, prin Liban, prin punctul de frontieră Jdeideh – Masnaa.

Cetăţenii români au fost preluaţi de o echipă a Ambasadei României în Liban de la frontiera libanezo – siriană şi însoţiţi la Aeroportul Rafic Hariri din Beirut de o escortă militară a Forţelor de Securitate Internă din Liban.

Demersurile pentru efectuarea transportului pe cale rutieră Damasc – Aeroportul Rafic Hariri din Beirut, au fost realizate cu sprijinul Ambasadei României la Damasc.

Echipa Ambasadei României la Beirut a oferit cetăţenilor români asistenţă consulară şi sprijin logistic, precum şi hrană, apă şi medicamente. Misiunea a primit sprijinul autorităţilor libaneze, în mod special al Forţelor Interne de Securitate şi al Securităţii Generale, pentru desfăşurarea în bune condiţii a formalităţilor tehnice.

Cei 19 cetăţeni români au sosit la Bucureşti în siguranţă, pe aeroportul Henri Coandă, astăzi, 14 noiembrie 2012.

De la izbucnirea conflictelor din Siria până în prezent, Ambasada României la  Damasc a acordat sprijin pentru evacuarea a 320 de cetăţeni români şi a 40 cetăţeni europeni.

Ambasada României la Damasc a eliberat  în regim de maximă urgenţă şi cu titlu gratuit documente de stare civilă şi călătorie cetăţenilor români repatriaţi.

Recent au mai avut loc şi alte acţiuni de repatriere, respectiv:

  • la data de 7 noiembrie 2012, a fost realizată o acţiune de repatriere a unei familii -1 cetăţean român şi 1 membru de familie al acestuia – din oraşul Damasc.
  • la data de 6 noiembrie 2012 a fost realizată repatrierea unui grup de 8 persoane -7 cetăţeni români şi 1 membru de familie cetăţean sirian – din Alep.
>