Breaking news

Ministerul Apărării spune că a detectat avionul până când acesta a dispărut de pe radar

Ministerul Apărării Naţionale spune că a identificat avionul prăbușit în Cluj și că a urmat procedurile conform legislaţiei şi regulamentelor în vigoare.

ministerul apararii - avion prabusitAvionul cu patru medici, o studentă la Medicină, un pilot și un copilot a fost reperat de radarul Ministerului Apărării, însă nu a putut fi identificat cu exactitate locul unde s-a prăbușit.

Sistemul de supraveghere prin radiolocaţie a detectat aeronava, implicată în accidentul de pe data de 20 ianuarie, până la dispariţia acesteia de pe sistemul radar. De la momentul dispariţiei, echipamentul de supraveghere nu a mai recepţionat niciun semnal”, se arată în comunicatul de presă, remis exclusivNEWS.ro.

Ministerul Apărării se spală pe mâini și spune că a urmat procedurile standard în caz de catastrofă aviatică și că a pregătit elicopter pentru a survola zona da că acesta nu a putut decola din cauza ceții din zonă.

Astfel, s-a dispus pregătirea elicopterelor IAR 330 M echipate cu chit MEDEVAC de la Câmpia Turzii şi Gearmata pentru plecarea în misiune. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, ceaţă densă şi condiţii de givraj, conform cărţii tehnice, elicopterele nu au putut desfăşura misiunea. Executarea unei misiuni în condiţii meteo nefavorabile pune în pericol securitatea personalului şi a aeronavei. Având în vedere că zona de cercetare se desfăşura pe o rază destul de mare, ministrul apărării naţionale a dispus ca un detaşament din cadrul Batalionului 317 Cercetare de la Cluj să se alăture forţelor de căutare-salvare ale celorlaltor instituţii implicate”, se mai precizează în comunicatul Ministerului Apărării.

Totodată, ministrul apărării naţionale a dispus pregătirea aeronavei de tip C-27 J Spartan echipată MEDEVAC pentru a transporta victimele accidentului de la Cluj la Bucureşti.

 

>