Breaking news

Ministerul Apărării nu comentează spusele lui Robert Turcescu, cum că ar fi ofițer acoperit

loading...

Ministerul Apărării Naționale refuză să comenteze dezvăluirea făcută de jurnalistul Robert Turcescu, cu privire la faptul că a fost ofițer acoperit al Armatei Române.

robert turcescu - armata romana - ofiter acoperitLa o zi după ce Robert Turcescu a dezvăluit că a fost ofițer acoperit al Armatei, Ministerul Apărării are o primă reacție, prin care spune că nu comentează cele spuse de jurnalist, dar nici nu infirmă.

”În legătură cu informaţiile referitoare la Robert Turcescu, apărute în spaţiul public în ultimele zile, facem următoarele precizări: Ministerul Apărării Naţionale nu face niciun fel de comentariu pe marginea acestui subiect. M.Ap.N. aplică legile ţării şi consideră că dezbaterile care pot aduce atingere imaginii Armatei României nu sunt benefice. Dacă se vor constata nereguli, alte instituţii ale statului sunt abilitate să se pronunţe”, se arată în comunicatul de presă al MApN, remis exclusivNEWS.ro.

Duminică, Robert Turcescu a postat pe blogul personal un document care ar atesta calitatea de ofițer acoperit, dar și mărturisirea că a făcut acest lucru. Jurnalistul a confirmat cele scrise pe blog, duminică seară la B1 TV, în direct, în cadrul emisiunii ”Actualitatea Românească”, moderată de Sorina Matei.

”Nu sunt niște așa-zise documente. Eu le-am pus astăzi pe blogul personal. E o mărturisire publică. În ceea ce privește documentele, sunt dispus, oricând voi fi chemat de organele de anchetă şi de judecători, să spun adevărul despre ceea ce știu eu despre aceste lucruri. Nu sunt postate de altcineva. Sunt lucruri pe care mi le asum: eu le-am urcat pe blog, eu am scris lucrurile acelea. Sunt documente reale. Anunț un singur lucru care e foarte important pentru mine: nu am trăit o eliberare mai mare, o sărbătoare mai mare, nu am auzit lucruri mai frumoase în sufletul meu decât astăzi după ce m-am eliberat de povara asta. Mi-am dat seama că e necinstiti față de Dumnezeu, de mine, de familia mea, de voi toți, e necinstiit, nu pot să vă mai mint, trebuie să spun, să mărturisesc, indiferent ce m-ar costa asta. Din momentul în care m-am decis să public aceste documente. Mi le asum. Astăzi sunt împăcat, am o stare de fericire, de bucurie. Am scris acolo că cer iertare. Le cer iertare tuturor celor care această povară a mea îi încurcă. Le spun să mă judece drept, dar dacă le-am greșit, le cer iertare”, a declarat Robert Turcescu la B 1 TV.

Drept urmare, Robert Turcescu a anunțat, totodată, că nu va mai realiza emisiunea ”Sub semnul întrebării”.

Dacă mărturisirea făcută de Robert Turcescu este reală, atunci, jurnalistul riscă 7 ani de închisoare pentru că s-a deconspirat, încălcând astfel legea siguranței naționale.

loading...