Breaking news

Air Force One pentru Victor Ponta și Traian Băsescu

Adio zbor cu avioane de linie sau închiriate. Ministerul Apărării cumpără în leasing, o aeronavă Air Force One, pentru Traian Băsescu și Victor Ponta.

ponta - basescu - avionRomânia va avea în curând o aeronavă oficială, asemeni Air Force One din SUA, care să-i plimbe peste mări și țări pe premier și președinte.

Astfel că atât Băsescu cât și Ponta nu vor mai fi nevoiți să apeleze la aeronave închiriate sau să călătorească cu avioane de linie.

Aeronava va cumpărată în leasing și va fi utilizată exclusiv pentru vizitele oficiale ale demnitarilor.

Prevederea este inclusă într-un proiect de ordonanţă întocmit de Ministerul de Finanţe şi semnat de miniştrii Daniel Chiţoiu şi Liviu Voinea.

Potrivit reglementărilor în vigoare, zborurile speciale sunt zborurile ce se execută cu aeronave care au la bord preşedintele României, preşedintele Senatului, preşedintele Camerei Deputaţilor, prim-ministrul, viceprim-ministrul, miniştrii sau pe omologii străini ai acestora aflaţi în vizită în România.

Ministerul Apărării va suporta integral costul aeronavei cât și cheltuielile aferente organizării, pregătirii şi executării zborurilor speciale, precum şi cele aferente activităţilor de întreţinere, menţinere în stare de aeronavigabilitate.

Decizia a fost luată după scandalul iscat în primăvară cu aeronava Tarom, utilizată de Băsescu, al cărui cost anual era de 7 milioane de euro.