Breaking news

Minifotbalul românesc se pregătește de fazele regionale ale campionatului național

La sfârșitul acestei săptămâni sub organizarea Federației de Minifotbal din România vor debuta fazele regionale pentru calificarea la Campionatul Național de Minifotbal. Ca urmare a dezvoltării de la an la an a minifotbalului în țara noastră, federația de minifotbal a luat decizia constituirii unei faze regionale pentru calificarea în fazele superioare.

Anul acesta la Campionatul Național de Minifotbal vor lua parte doar cele mai bune 20 de echipe din întreaga țară care își vor disputa pentru cea de-a VI-a ediție trofeul național.

Datorită palmaresului câștigătoarele campionatelor din Iași, Zalău, Timișoara, Bacău, Ploiești și Deva sunt calificate direct în ultima fază a competiției. Acestora li se adaugă și echipa campioană a ediției precedente, Consiliul Județean Buzău.

Pentru celelalte 13 locuri se vor întrece alte 39 de echipe campioane din tot atâtea campionate organizate la nivel loca în întreaga țară care vor fi repartizate în 13 grupe în 4 faze regionale, după următorul sistem:

 

Regiunea NE: Onești în 17 iunie

Grupa A Brașov – Sfântu Gheorghe – Odorhei

Grupa B Roman – Piatra Neamț – Vaslui

Grupa C Suceava – Focșani – Onești

 

Regiunea SV: Deva în 17 iunie

Grupa A Craiova – Târgu Jiu – Drobeta Turnu Severin

Grupa B Sibiu (Fair Play) – Hunedoara – Petroșani

Grupa C Sibiu (Luceafărul) – Oradea – Reșița

Grupa D Mediaș – Arad – Slatina

 

Regiunea NV: Zalău în 23 iunie

Grupa A Baia Mare – Cluj-Napoca – Bistrița

Grupa B Satu Mare – Târgu Mureș – Târnăveni

Grupa C Alba Iulia – Carei – Dej

 

Regiunea SE: Buzău în 24 iunie

Grupa A Galați – Tulcea – Buftea

Grupa B București – Constanța – Buzău

Grupa C Târgoviște – Otopeni – Vâlcea

În faza următoare a competiției urmează să se califice câștigătoarele fiecărei grupe, pentru ca în perioada 5-8 iulie la Deva să aibă loc cel mai așteptat eveniment al acestui an pentru minifotbalul românesc, Campionatul Național de Minifotbal.

Cei mai buni jucători ai acestor echipe vor avea posibilitatea chiar de a îmbrăca tricoul echipei naționale, dublă campioană europeană, pentru Campionatul European de Minifotbal care va fi găzduit în luna septembrie la Chișinău.