Breaking news

Alexandru Gheorghe, dat afară din Armată pentru că a protestat la Universitate

Gheorghe Alexandru, cel care a protestat îmbrăcat în haine militar, a fost trecut în rezervă.

Măsură extrem de dură luată de Consiliul de judecată în cazul militarului de la Câmpia Turzii care a venit la protestele din Piața Universității în semn de solidaritate.

Consiliul de judecată al ofiţerilor din Flotila 71 Aeriană din Câmpia Turzii, întrunit în şedinţă, în data de 6 februarie, pentru a analiza abaterile de la ordinea şi disciplina militară comise de locotenentul Gheorghe Alexandru, a constatat că ofiţerul este vinovat de încălcarea prevederilor Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare şi a altor prevederi ale regulamentelor militare şi a propus trecerea în rezervă a acestuia, în conformitate cu dispoziţiile art. 85 lit. j) din Legea nr. 80/1995”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Apărării.

Militarul a fost trecut în rezervă pentru că a protestat în haină militară și pentru că a acordat interviuri presei fără a avea acordul comandantului de unitate.

”Faptele pentru care locotenentul Gheorghe Alexandru a fost găsit vinovat de către Consiliul de judecată al ofiţerilor din Flotila 71 Aeriană sunt următoarele:
– participarea în data de 23.01.2012 la mitingul/demonstraţia din Piaţa Universităţii-Municipiul Bucureşti, faptă interzisă de prevederile art. 29, lit. g) din Legea nr. 80/1995 şi prevăzută de art. 2, lit. d) din R.G.-8, Regulamentul consiliilor de judecată; – acordarea de interviuri şi declaraţii reprezentanţilor mass-mediei civile, fără a păstra echidistanţa politică a armatei şi fără aprobarea comandantului unităţii, şi, totodată, furnizarea unor informaţii exceptate de la liberul acces, respectiv denumirea funcţiei şi a structurii unde se găseşte aceasta”, se mai arată în comunicatul de presă al MAPN.

Consiliul de judecată a fost format din cinci ofiţeri, cu grade de la locotenent la comandor, colegi de unitate ai locotenentului Gheorghe Alexandru, iar hotărârea a fost luată în unanimitate.

La şedinţa Consiliului, au fost prezenţi locotenentul Alexandru şi apărătorul ales de acesta. Pronunţarea hotărârii s-a făcut în prezenţa ofiţerului judecat, acesta refuzând să ia la cunoştinţă, prin semnătură, de conţinutul hotărârii, fapt care a fost consemnat într-un proces-verbal.

Locotenentul Alexandru Gheorghe  poate formula o cerere de apel împotriva hotărârii adoptate de Consiliul de judecată, în termen de două zile lucrătoare de la data luării la cunoştinţă de conţinutul acesteia.

Locotenentul Alexandru Gheorghe, în vârstă de 27 de ani, s-a alăturat luni 23 ianuarie, în jurul orei 21, protestatarilor din Piaţa Universităţii. Îmbrăcat în uniformă militară, acesta a declarat că este solidar cu românii care protestează.

Lt. Alexandru Gheorghe este încadrat pe o funcţie de maior, la o unitate militară, Flotilă 71 Aeriană, din Câmpia Turzii.