Breaking news

Militarul protestatar, Alexandru Gheorghe a fost dat afară în mod oficilal din Armată

Locotenentul Alexandru Gheorghe care a protestat în haine militare pe 23 ianuarie în Piața Universității din București, a fost dat afară în mod oficial din rândurile Armatei Române.

Consiliul de judecată reunit miercuri 15 februarie ca urmare a contestației făcute de Alexandru Gheorghe la decizia dată în 6 februarie în care s-a decis excluderea locotenentului, a menținut aceeași decizie.

Consiliul de judecată al apelului din Flotila 71 Aeriană din Câmpia Turzii, întrunit în şedinţă miercuri, 15 februarie, pentru soluţionarea cererii de apel formulată de locotenentul Gheorghe Alexandru, împotriva Hotărârii Consiliului de judecată al ofiţerilor, pronunţată la data de 6 februarie, a decis menţinerea hotărârii iniţiale – vinovat, cu propunerea de trecere în rezervă”, se arată într-un comunicat al Flotilei 71 Aeriană.

Consiliul de jduecată a fost format din trei ofiţeri, dintre care doi colegi de unitate ai locotenentului Gheorghe Alexandru şi unul de la Statul Major al Forţelor Aeriene.

Locotenentul Alexandru Gheorghe a declarat că va ataca decizia în contencios, la Curtea de Apel Cluj.

Ion Panaitescu, avocatul lui Alexandru Gheorghe, a declarat pentru Mediafax că decizia este ilegală şi că va fi atacată în contencios, la Curtea de Apel Cluj.