Breaking news

Militarii români au donat sânge în cadrul campaniei “Sacrificiul impune respect!”

loading...

Criza de sânge din spitalele românești, care duc la amânarea a zeci de intervenții chirurgicale, îi scoate din cazarmă pe militarii români care au decis să doneze sânge în cadrul campaniei derulate de Ministerul Apărării.

militari romani - donare sangeMilitari din mai multe garnizoane au donat sânge, vineri,  în centrele de transfuzii sanguine locale, alăturându-se astfel campaniei “Sacrificiul impune respect!” derulată de Ministerul Apărării Naţionale.

În Bucureşti, peste 100 de militari din structurile centrale ale M.Ap.N. şi din unităţi din garnizoană au donat astăzi sânge la Centrul de hematologie transfuzională din incinta Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “dr. Carol Davila”.

Prin această campanie, desfăşurată până la sfârşitul anului 2014, militarii Armatei României doresc să conştientizeze publicul asupra nevoii de respect şi preţuire care se cuvin veteranilor, răniţilor, invalizilor şi urmaşilor celor decedaţi ca urmare a participării la acţiuni militare, precum şi să promoveze voluntariatul şi creşterea coeziunii sociale în jurul unor proiecte care vizează valori fundamentale ale statului”, se arată în comunicatul de presă al MApN, remis exclusivNEWS.ro.

Până în prezent, în cadrul acestei campanii, militarii au mai donat voluntar sânge cu ocazia zilelor armelor, cu ocazia aniversării unităţilor din care fac parte sau în momentele când au dorit să sprijine camarazi aflaţi în dificultate.

loading...