Breaking news

Mikola Bela, Liderul Gărzii Maghiare din Ardeal, expulzat din România

loading...

Curtea de Apel București a decis joi, ca liderul Gărzii Maghiare din Ardeal, Mikola Bela, să fie declarat indezirabil și va fi expulzat din România.

extremist maghiar expulzatLa solicitarea Ministerului Administrației și Internelor, Curtea de Apel București a decis ca Mikola Bela să fie declarat indezirabil pe teritoriul României, timp de 5 ani de zile, din cauza acțiunilor extremiste care pun în pericol siguranța națională. Decizia de azi nu este definitivă, ea poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte, însă este executorie și drept urmare, Mikola Bela va fi expulzat de pe teritoriul României.

Ministerul Afacerilor Interne, în cooperare cu instituţiile din sistemul de securitate naţională, a desfășurat activităţi specifice de evaluare a riscurilor la adresa ordinii publice şi a securităţi naționale, în conformitate cu dispoziţiile legale.

În urma derulării acestor activități, s-a luat decizia instituirii unor măsuri proactive cu scopul preîntâmpinării producerii unor evenimente de natură a afecta grav ordinea publică pe teritoriul României.
A fost instituită, astfel, măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României, pentru o perioadă de un an, pentru patru cetăţeni maghiari:
– TYIRITYAN ZSOLT – membru al organizației „Oastea Haiducilor”;
– ZAGYVA GYORGY GYULA – membru Jobbik, membru al Mişcării de Tineret din cele 64 de Comitate HVIM;
– SZAVAY ISTVAN – membru Jobbik;
– MIKOLA BELA – membru al organizației „Noua Gardă Ungară”, față de care organele competente au sesizat Curtea de Apel București în vederea declarării acestuia ca indezirabil.

Referitor la aceste persoane există indicii temeinice că fac parte din structuri implicate în activităţi de natură naţionalist-extremistă, ce constituie riscuri la adresa ordinii publice şi a securităţii naţionale a României.  De asemenea, instituțiile abilitate au în atenție și alte persoane care desfășoară în mod sistematic, pe teritoriul României, astfel de acțiuni care contravin normelor comunitare și legislației naționale în materie. Autoritățile române sunt hotărâte să aplice cu fermitate legislația în vigoare în toate cazurile în care cetățenii altor state, prin declarații publice sau orice alte acțiuni desfășurate pe teritoriul României, încalcă în mod direct sau instigă la nerespectarea Constituției și a legilor țării”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Dacă nu vor respecta deciziile autorităţilor şi vor pătrunde în orice fel pe teritoriul României,cei patru ar putea fi condamnaţi la închisoare de la trei luni la doi ani sau amendă.   Cei pentru care s-a luat această măsură sunt Tyirityan Zsolt, membru al organizaţiei „Oastea Haiducilor”, Zagyva Gyorgy Gyula, membru Jobbik, membru al Mişcării de Tineret din cele 64 de Comitate HVIM, Szavay Istvan,  membru Jobbik şi Mikola Bela, membru al organizaţiei „Noua Gardă Ungară”, pentru care organele competente au cerut Curţii de Apel Bucureşti să fie declarat indezirabil, solicitare ce va fi luată în discuţie joi.

Extremistul Mikola Bela urmează să fie escortat imediat la frontieră sau până în Ungaria, de către personalul Oficiului Român pentru Imigrări.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>