Breaking news

Mii de români au vizitat Radio România de Ziua porţilor deschise

Radio România aniversează la 1 noiembrie 86 de ani de la prima emisie în eter. Din seria manifestărilor dedicate aniversării a făcut parte şi Ziua porţilor deschise. Câteva mii de vizitatori au fost oaspeţii Radio România sâmbătă, 25 octombrie, în Bucureşti şi pretutindeni în ţară, la studiourile regionale.

radio romania - ziua portilor deschiseÎncă de dimineaţă, grupuri de ascultători au răspuns invitaţiei pe care radioul public o adresează în fiecare an, de ziua sa, celor care doresc să pătrundă, pentru câteva ore, în fascinantul univers numit Radio România. Până la ora 17:00, numeroşi vizitatori – elevi, studenţi, persoane de vârste şi preocupări diverse, ascultători fideli ai posturilor publice de radio, au fost conduşi în Cabina 31, din care emite Radio România Actualităţi, la cabinele de emisie ale posturilor Bucureşti fm, Antena Satelor, precum şi la Teatrul Naţional Radiofonic şi Sala Radio.

Oaspeţii s-au întâlnit cu unii dintre realizatorii lor preferaţi, au ascultat prezentări ale activităţii specifice fiecărui post în parte şi au avut surpriza plăcută de a intra în direct în emisiunile ce se difuzau la momentul vizitei lor.

Sediul Radio Târgu-Mureş a fost luat cu asalt de sute de mureşeni veniţi să vadă „laboratorul” ştirilor şi emisiunilor pe care le ascultă în fiecare zi. Vizitatorii au fost răsplătiţi cu premii surpriză. Toţi, de la copii de 3-4 ani, până la persoane de peste 80 de ani, au putut să facă urări radioului public la microfon. Ne-au vizitat şi studenţi din Marea Britanie şi Turcia, care studiază în România prin programul Erasmus. Pozele realizate cu această ocazie, împreună cu înregistrările audio, vor fi trimise pe adresele de e-mail ale oaspeţilor.

Numeroşi copii, însoţiţi de cadre didactice, de la şcolile şi liceele din municipiul Reşiţa, au vizitat Radio Reşiţa şi au dialogat cu redactorii şi reporterii aflaţi la sediul studioului. S-a vorbit despre dotarea tehnică, despre trecutul postului public de radio dar şi despre audienţe şi cum se fac bani din publicitate. Printre oaspeţi au fost şi elevi de la Colegiul Naţional Mircea Eliade din Reşiţa, secţia jurnalism.

Printre oaspeţii studioului Radio România Reşiţa au fost şi prefectul judeţului Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, primarul municipiului, Mihai Stepanescu, precum şi generali şi ofiţeri superiori din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi al Ministerului de Interne, două instituţii fanion ale statului român cu care postul public de radio are o colaborare specială încă de la înfiinţare.

Reprezentanţii MApN au declarat că acţiunea postului public de radio, derulată în mod fericit odată cu aniversarea Armatei Române, poate fi dedicată şi jertfei de sânge a militarilor români. Prefectul Silviu Hurduzeu a transmis un mesaj de apreciere pentru munca depusă de colectivul Radio Reşiţa, pentru obiectivitatea şi echidistanţa în transmiterea ştirilor, iar primarul Municipiului Reşiţa, dr. ing. Mihai Stepanescu, a apreciat buna colaborare care există între cele două instituţii şi proiectele pe care le-au derulat sau urmează să le pună în practică pe viitor. „Radioul Public a fost, este şi va fi – sunt convins de asta, liantul comunităţii din care face parte, germenele de inspiraţie şi efort în demersul nostru plasat în slujba cetăţeanului. La mulţi ani, Radioului românesc”!

Ascultătorii care au vizitat Radio Timişoara au avut numeroase surprize, mulţi dintre ei întâlnindu-se cu jurnaliştii sau realizatorii preferaţi. Mai mult, cei întâlniţi le-au fost şi ghizi, iar la plecare le-au semnat, sub forma unei diplome, o dovadă scrisă că sunt prieteni adevăraţi ai radioului public!

Alţi ascultători au ales să facă un tur complet al radioului, din care nu au lipsit cabinele de emisie şi producţie. Au avut astfel prilejul să vadă în direct cum se desfăşoară emisiunile, dar şi, în câteva cazuri, să îşi audă vocea în respectivele programe.

Una dintre surprize a fost sosirea unor vizitatori din Budapesta, care, după ce au văzut cabinele de emisie, au fost invitaţi alături de realizatorii emisiunii în limba maghiară.

>