Breaking news

Mii de pelerini vin să se închine la moaștele celor trei sfinți de la Patriarhie

În primele patru zile de când racla cu sfintele moaște au fost așezate în Dealul Mitropoliei, peste 60.000 de pelerini au venit să se închine, să se roage și să atingă osemintele sfinților în speranța că vor scăpa de necaz și se vor vindeca de boli.

De patru zile, dealul Mitropoliei forfotă de pelerinii veniți din toate colțurile țării să se închine la racla cu moaștele sfinților.

În trei zile de când la Patriarhie au fost aduse moaștele Sfinților Dimitrie ale Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina şi Moaştele sfinţilor Constantin şi Elena.

Coada de pelerini se întinde până la Parcul Carol, măsurând peste doi kilometri lungime.

Înarmați cu flori, lumânări, iconițe, cărți de rugăciuni, dar și cu multă răbdare, pelerinii stau la coadă în speranța că vor ajunge să pună mâna pe racla cu sfintele moaște. Reușesc să ajungă la moaștele făcătoare de minuni, după ore bune de stat la coadă.

Patriarhia încearcă să le ușureze drumul până la altarul cu moaște, oferindu-le gratuit, împreună cu voluntarii Crucii Roșii, apă minerală, suc, ceai cald iar azi în ziua Sf. Dumitru oamenii au primit și o porție de sarmale.

Pe lângă latura spirituală și duhovnicească a pelerinajului, este și un bun moment de negoț și afaceri atât pentru Patriarhie cât și pentru negustorii care îmbină enoriașii să cumpere, ba, busuioc, ba tămâie, lumânări și cărți de rugăciuni.

Racla cu sfintele moaște poate fi văzută și atinsă până marțea viitoare.