Breaking news

Mihnea Motoc propus de Ponta în funcția de Ministru al Afacerilor Externe

loading...

Premierul Victor Ponta a anunțat marți, că noul Ministru al Afacerilor Externe pe care îl va propune va fi Mihnea Motoc. Anunțul vine după ce Teodor Meleșcanu și-a anunțat demisia marți dimineață din funcția de Ministru de Externe.

mihnea motocPonta a anunțat marți, la începutul ședinței de Guvern, că îl va propune pe Ambasadorul României la Uniunea Europeană Mihnea Motoc, în funcția de Ministru al Afacerilor Externe.

Azi o să transmit către președinte propunerea pentru noul ministru de Externe. M-am sfătuit și cu domnul Meleșcanu și îl voi propune pe domnul ambasador Mihnea Motoc, care să fie noul ministru de Externe. Cred că este un mesaj foarte bun, apropo și de importanța pe care o dăm și relațiilor noastre pe plan european”, a anunțat Ponta, la Palatul Victoria.

Mihnea Motoc este Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar, Reprezentant Permanent al României pe lângă Uniunea Europeană, din anul 2008. Înainte de a ocupa această funcție, Motoc a fost în perioada 2003-2008, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar, Reprezentant Permanent al României pe lângă ONU.

Ponta i-a mulțumit ministrului demisionar Teodor Meleșcanu, apreciind că acesta “a făcut ce putea să facă într-o săptămână”.

“Categoric—și știți că susțin acest lucru—trebuie să schimbăm legea și trebuie să schimbăm partea logistică ținând cont de ceea ce s-a schimbat din punct de vedere demografic”, a adăugat Ponta.

Premierul a anunțat că va fi transmisă la Palatul Cotroceni și o propunere pentru Ministerul Culturii, unde nu există ministru de la 1 august, după demisia lui Kelemen Hunor.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>