Breaking news

Mihail Marius Bucur și Ionuţ Tiberiu Costache, morți în Algeria au fost repatriați în țară

Aeronava C-27 J Spartan aparținând Armatei Române,  a adus marți în țară, trupurile neînsufleţite ale celor doi români decedaţi în Algeria, în atentatul terorist de la In Amenas.

spartanAvionul a ajuns marţi dimineaţă în ţară, la Aeroportului Militar Otopeni, la baza aeriană 90 având loc şi o scurtă slujbă religioasă.

La ceremonia religioasă a participat și Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean.

La ceremonia de astăzi au participat familiile celor două victime, şeful Statului Major General, Ştefan Dănilă, precum şi ambasadorul Algeriei la Bucureşti, Habib Chawky Hamraoui.

Acţiunea de repatriere s-a realizat la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe de către o aeronavă militară de tip C-27 J Spartan,  pusă la dispoziţie de către Ministerul Apărării Naţionale.

În urma atentatelor teroriste din Algeria, cinci români angajați ai platformei petroliere din In Amenas au fost implicați în masacrul sângeros, trei dintre ei au scăpat cu viață iar alții doi au fost uciși.

Mihail Marius Bucur, inginer în domeniul energetic, avea doi copii – un băiat elev şi o fetiţă de vârstă preşcolară.

Ionuţ Tiberiu Costache era din localitatea Bărcăneşti, de lângă Ploieşti, avea o soţie însărcinată în şapte luni jumate şi un copil de 6 ani.

 

>