Breaking news

Mihai-Răzvan Ungureanu a fost votat de Parlament în funcția de director al SIE

Mihai-Răzvan Ungureanu revine la șefia Serviciului de Informații Externe, la trei ani de la demisie. Parlamentul României a votat marți seară, propunerea lui Klaus Iohannis la șefia SIE.

mihai razvan ungureanuCu ajutorul UNPR și UDMR, Mihai Răzvan Ungureanu a redevenit șef la SIE. După ce în Comisia parlamentară de control al SIE nu s-a putut face audierea lui MRU, din lipsă de cvorum, în plen s-a realizat la limită numărul minim de senatori și deputați astfel încât să se poată înscăuna șeful de la SIE.

286 de senatori și deputați au fost prezenți marți seară la ședința reunită a Parlamentului pentru a da votul în cazul lui Mihai-Răzvan Ungureanu.

Cvorumul de ședință era de minim 278 de parlamentari. Senatorii și deputații PSD și ALDE  nu au luat parte la vot. În favoarea numirii lui Ungureanu la SIE au votat 278 de parlamentari, iar 6 au fost împotrivă.

Crin Antonescu și Varujan Vosganian, nu și-au înregistrat prezența la plenul Parlamentului dedicat validării lui Mihai-Răzvan Ungureanu la conducerea SIE.

După anunțarea oficială a rezultatului, Mihai Răzvan Ungureanu a depus jurământul de învestitură în funcția de director general al Serviciului de Informații Externe.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că deși nici ea și nici Vasile Blaga nu au fost consultați de președintele Klaus Iohannis cu privire la nominalizarea lui Mihai-Răzvan Ungureanu pentru conducerea Serviciului de Informații Externe (SIE), liberalii vor susține “categoric” această propunere, ea fiind agreată “unanim” la nivelul partidului.

>