Breaking news

Cât a fost Ministru de Externe, MRU a cheltuit și 50.000 euro pe zi pe o masă de protocol

În vremea cât a fost Minsitru de Externe, MRU a cheltuit și 50.000 de euro pentru o masă de protocol.

După cele 10 miliarde de lei vechi cheltuite în 2012, în cele 78 de zile cât a fost prim-ministru, Mihai Răzvan Ungureanu a cheltuit cu nemiluita și la Minsiterul de Externe.

Peste tot pe unde a fost șef, MRU s-a lăfăit și ghiftuit cu mâncăruri și băuturi scumpe, și toată cheltuiala pe banii contribuabililor.

Potrivit datelor furnizate de MAE, în perioada 2005 – 2007, cât Ungureanu era ministru, într-o singură zi, puteau fi cheltuiţi şi 50.000 de euro pentru organizarea unor recepţii şi dineuri.

Potrivit Antena 3, la data de 19 aprilie 2006, ministerul a cheltuit pe trei mese de lucru cu delegaţiile oficiale sumele de 15.997 Ron, 35.952 Ron şi, respectiv, 41.992 Ron.

În 2005, pe 28 decembrie, o recepţie a costat nu mai puţin de 129.101 Ron, iar banii cheltuiţi cu o masă de lucru au ajuns la 26.222 Ron.

În replică la aceste acuzații, MRU a spus că actualul Ministru de Externe, Titus Corlățean să spună pe ce anume au fost cheltuiți banii în perioada respectivă.

”Problema nu este de preţ, problema este tot de ceea ce intră în organizarea unui asemenea eveniment. În momentul în care ai o prezenţă de sute de persoane dee rang înalt, acestea sunt costurile. Au fost anii cei mai buni ani de diplomaţie ai României. Eu aştept ca dl Corlăţeanu, care este ministru de externe şi diplomat, să susţină a acest punct de vedere. N-aş vrea să-mi schimb părerea despre domnia sa sau să cred că nu este nimic altceva decât un rob al politicii propriului partid”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Cât a stat la Palatul Victoria, MRU a cheltuit banii de protocol pe șervețele, șampoane, bețișoare d eurechi, unghiere, băuturi scumpe, icre negre și vită de Kobe, cea mai scumpă carne de vită din lume.

>