Breaking news

Mihai Radu își încearcă norocul la Eurovisionul din Norvegia-VIDEO

Tânărul artist, Mihai Radu are mari șanse să participe la Selecția Națională Eurovision din Norvegia și chiar să reprezinte țara la finala internațională. Un compozitor cipriot i-a propus să cânte împreună cu o artistă din Malta o piesă care a fost înscrisă la Eurovisionul din Norvegia.

Mihai Radu a primit propunerea de a interpeta o piesă în duet cu Debbie Scerri, de la compozitorul cipriot Michalis Antoniou, un împătimit al concursului Eurovision. Selecția pieselor ce vor ajunge în finala Eurovision Norvegia au început pe 2 septembrie, iar la finalul lunii se vor afla câștigătoarele.

Este vorba de un duet cu o artistă cunoscută din Malta, Debbie Scerri, care a mai reprezentat Malta la Eurovision în urmă cu câțiva ani. Duetul nostru este creat de Michalis Antoniou, un compozitor din Cipru, care anul acesta a câștigat selecția națională din Cipru. Un om obsedat în sensul bun al cuvântului de această competiție. Un om care a scris o carte cu istoria eurovisionului. Această creație va participa în Norvegia la solicitarea unei case de producție de acolo”, a declarat Mihai Radu pentru exclusivNEWS.ro.

Mihai Radu a ales să participe la selecția națională din Norvegia pentru că din România nu a primit nicio ofertă concretă de la compozitorii autohtoni.

Nu cred că acum este momentul să mă gândesc la Eurovisionul nostru. În România încă nu am găsit o colaborare de succes cu un compozitor care să își dorească acest lucru. Iar cei care organizează acest concurs vor ca finalistul să fie bine cunoscut și cu o carieră în spate”, declară Mihai Radu.

Cântă de la vârsta de 12 ani, are o voce superbă, caldă, puternică ce îți atrage atenția fără doar și poate și cu toate astea, este foarte puțin promovat în România.

A început să îmi placă muzica pe la vârsta de 12 ani. Am luat cursuri de chitară la Școala Populară de Arte din Pitești. Însă, adevărata pregătire a început după ce am intrat la Liceul de Arte “Dinu Lipatti “. Acolo am studiat canto clasic și pian. Deși, nu am ales muzica cultă pentru viitor, anii aceia de pregătire și tehnică vocală au fost foarte importanți. Pentru asta trebuie să îi mulțumesc doamnei Ileana Ropcea, o profesoară de excepție. Aveam însă nevoie de o pregătire actuală pe stilurile muzicii ușoare. Compania de Artiști a Danei Dorian a sărit în ajutor exact la momentul potrivit. A fost un an de pregătire foarte greu unde s-a muncit mult, dar superb. Dana Dorian e o profesionistă ”, declară Mihai Radu.

Artistul recunoaste că talentul nu este îndeajuns pentru a reuși să îți clădești o carieră în muzică.

Talentul este foarte important. Dar sunt mulți factori care pot influența cariera unui tânăr. Contează nivelul de pregătire, seriozitatea, dăruirea, conexiunile pe care le obții prin aceste aspecte, respectul celorlalți dar și mult noroc”, spune Mihai.

În prezent, Mihai lucrează intens pentru a finaliza un nou single ce va fi lansat în premeiră și exclusivitate pe exclsusivNEWS.ro în luna octombrie 2011.

Lucrez deja la un single nou și mi-am impus ca target, să fie finalizat și lansat până la sfârșitul lui octombrie.  Am răscolit multe variante și acum cred că am ales direcția cea mai bună. Îmi vor fi alături artisști de top care vor asigura un sound fresh. Până la finalizarea acestui proiect nu va pot spune despre cine este vorba, însă cu siguranță va fi o colaborare interesantă”, poveștește bucuros Mihai Radu.

În cei 12 ani de când s-a apucat de muzică, Mihai a participat la cele mai importante concursuri naționale din țară, precum Mamaia, George Grigoriu iar în 2009 a participat la selecția națională pentru Cerbul de Aur.

Întrebat dacă a fost tentat să participe la concursurile de talente de la televiziunile românești, Mihai a spus că știe foarte bine formatul acestor competiții și nu se înscrie în tipologia concurenților preferați de producătorii show-ului.

Cunosc foarte bine sensul și idealul formatelor de televiziune si nu, nu am fost tentat să particip. Am lăsat deoparte concursurile. Acum am alte obiective, mult mai importante de atins. Plus că eu nu reprezentam un caz social veritabil astfel încât să stârnesc interesul unui producător de astfel de emisiuni”, a mai spus Mihai Radu.

În privința planurilor de viitor, Mihai își dorește să ajungă un artist celebru cu o carieră internațională impresionantă și i-ar plăcea să poată cânta în duet cu Loredana Groza, Mary J Blige și cu Adam Lambert.

Până când noul single va fi gata, vă invităm să ascultați cover-ur ”Remember”, piesa care i-a adus colaborarea cu compozitorul cipriot Michalis Antoniou și i-a deschis calea către noi colaborări pe plan național și internațional.

>