Breaking news

Mihai Albu a intrat în World Records Academy cu cei mai înalți pantofi din lume

Record absolut pentru creatorul de pantofi, Mihai Albu, care a reușit performanța de a crea cei mai înalți pantofi din lume, motiv pentru care a intrat în World Records Academy.

mihai-albuPantofii creaţi de Mihai Albu sunt comparaţi cu “o pereche de zgârie-nori” din cauza tocurilor înalte. Mihai Albu, supranumit pe site-ul World Records Academy drept “arhitectul de pantofi al României”, a creat o pereche de pantofi cu ajutorul cărora doamnele câştigă în înălţime nu mai puţin de 31 de centimetri.

Preţul acestor pantofi este pe măsura înălţimii tocurilor, potrivit site-ului citat, care menţionează ca, într-o ţară în care salariul mediu este de circa 450 de euro, o pereche de astfel de pantofi costă aproape 1.200 de euro.

Tocurile înalte reprezintă un apanaj al prezentărilor de modă, însă pantofii creaţi de designerul român sunt de cel puţin două ori mai înalţi decât prototipurile cu care “flirtează” de câţiva ani alţi creatori de modă pe plan internaţional.

De exemplu, în aprilie, o casă de modă independentă din Washington a expus modele de pantofi considerate revoluţionare, în formă de măr roşu şi cu tocuri cui negre. Talpa pantofului avea o grosime de 4 centimetri, iar tocurile cui aveau o înălţime de 11,5 centimetri.

Mihai Albu, fost arhitect, combină matematica, arhitectura şi arta în creaţiile sale, asemănătoare unor sculpturi. Designerul român foloseşte piele franţuzească pe care o decorează cu bijuterii, pene de păsări şi mici bucăţi de oglindă. Mihai Albu a mai spus că a primit deja câteva zeci de comenzi pentru noua sa creaţie, în ciuda preţului ridicat.

>