Breaking news

Mihaela Tatu și-a încheiat periplul din 2012 cu o vizită în Bucovina și cu o fugă până la Barcelona

Mihaela Tatu și-a încheiat periplul prin lume, început în Sardinia, continuat prin Mexic, Spania pe celebrul Camino și în Barcelona,  însă și pe tărâmuri românești, în Bucovina.

Barcelona, orașul lui Gaudi, ultima destinație de până acum i-a adus iar bucuria de a descoperi lumea.

Orașul seammănă cu oamenii care îl locuiesc. La Barcelona m-a frapat firescul relațiilor între oameni. Relaxarea și felul în care relaționează. Fără circ, scandal și scrâșnit din dinți. Fără clacsoane și depășiri de raliu. Fără băgat în față și tăiat calea. Și orașul e ca ei: vesel și frumos. Pentru mine, Barcelona, se află între cele trei orașe cel mai mult vizitate, alături de Londra și Paris. Apoi am urcat pe muntele Monserat și am vizitat catedrala Sf. Monserat. Istorie și civilizație. Barcelona înseamnă cultură și multă istorie. Iar acum și mai mult turism”, a delcarat Mihaela Tatu.

Din Barcelona, Mihaela Tatu a aterizat în Bucovina de poveste pentru a vedea tradițiile românești și să se bucure de ospitalitatea din acest colț de Rai.

De la Barcelona m-am dus în Bucovina via București. Barcelona și Bucovina au fost concediul nostru. Adică al fiicei mele Ioana și al meu. Iar în Bucovina am fost și cu Gore, care de acum face parte din familie.  Am trecut prin Gura Humorului, Sucevița, Pojorâta dar am urcat Pietrele Doamnei și asta mi-a plăcut cel mai mult. Un alt loc binecuvântat de Dumnezeu în această țară! Și stau și mă gândesc câteodată că nu merităm acest loc de basm în care ne-a lăsat Dumnezeu. Nici nu avem nici un merit și nici nu păstrăm ce am primit. La o singură concluzie am ajuns: Omul sfințește locul, indiferent de regim, nivel de trai, condiții financiare. Iar la noi, în marile orașe și-n anumite zone din țară, de mult timp, omul nu mai știe cum se face asta”, mai spune Mihaela Tatu.

Fosta vedetă tv spune că după acest An Sabatic, în care a cutreierat pământul în lung și-n lat, nu o mai șochează trecerea de la sat la oraș sau invers. Mihaela Tatu spune că toate aceste clătorii nu au obosit-o , ba din contră o energizează și o umplu de experienă și de cunoaștere.

Cât privește revenirea pe sticlă, Mihaela Tatu spune că îi este dor și că a fost invitată pe la mai multe emisiuni, fapt ce a făcut-o nostalgică.