Breaking news

Mihaela Mihai, candidat INDEPENDENT la europarlamentare

loading...

Mihaela Mihai vrea să devină europarlamentar de România. Artista a demarat campania de strângere de semnături pentru candidatura, ca independent, la alegerile pentru Parlamentul European ce vor avea loc în primăvara acestui an.

mihaela mihai - europarlamentarMihaela Mihai vrea să devină prima artistă din România care ajunge europarlamentar în urma unei candidaturi ca independent. Pentru a se putea înscrie în cursa electorală, artista are nevoie de 100.000 de semnături, care trebuiesc strânse în cursul lunii februarie.

Deși recunoaște că este destul de greu, Mihaela Mihai se bazează pe sprijinul românilor care vor să fie reprezentați la Bruxelles de către aceasta.

Românii care doresc să susțină candidatura la europarlamentare a Mihaelei Mihai, pot descărca tabelul care poate fi printat și semnat de susținători. Tabelul cu semnături poate fi trimis, într-un plic cu plata ramburs, la destinația: “D-nei Mihaela Mihai, Magura – Nistoresti, Com. Bezdead, Jud. Dambovita“.

În cariera sa artistică, Mihaela Mihai a fascinat publicul român încă de la început, datorită vocii sale calde şi totodată puternice. Ca interpretă, publicul a privit-o întotdeauna cu admiraţie şi respect.

După întoarcerea în ţară, Mihaela Mihai s-a implicat cu hotărâre atât în acţiuni politice şi sindicale, cât şi în acţiuni ale societăţii civile, fiind deosebit de motivată interior cu privire la activităţile prin care a ajutat societatea românească. A reuşit să treacă prin Parlament o lege pentru a restabili dreptatea faţă de artiştii români, a întreprins diferite acţiuni umanitare şi cu impact social tangibil.

Mihaela Mihai a acordat un interviu pentru exclusivNEWS.ro, în cadrul căruia explică decizia sa.

Cu privire la intențiile sale pentru mandatul 2014 – 2019, Mihaela Mihai a declarat: Cinci ani de zile în Parlamentul European înseamnă 5 ani de studiere a unor dosare stufoase, de negociere permanentă pentru a obține avantaje pentru țara noastră, dar și de legatură permanentă cu realitățile din România. Să vă spun drept, am proiecte de Legi care ar putea fi foarte profitabile pentru lumea Culturală a României, pentru Învățământ și chiar pentru sistemul de Sănătate. Tot sincer, acum nu va spun mai mult, căci nu vreau să-mi fure ideile adversarii mei politici, așa cum au mai făcut, să și le atribuie în campanie și apoi să le uite sau să le strice făcându-le de mântuială. Trecutul și faptele mele trebuie să inspire încredere. Întotdeauna m-am ținut de cuvânt, oricâte eforturi m-au costat promisiunile mele.

Pentru că orice campanie electorală trebuie finanțată, am întrebat-o pe Mihaela Mihai cum va reuși acest lucru: În niciun caz cu bani publici furați! Am un buget foarte mic, aproape derizoriu. Dar, într-un fel, obligația de a strânge, ca independent, 100.000 de semnături, îmi asigură și voturile. Handicap care devine, în acest caz, un avantaj. Campania este aproape făcută! Dacă strângem cele 100.000 de semnături și îmi pot înscrie candidatura, voi găsi modalitatea de a face deplasări în țară, cel putin în marile orașe. Îmi place mult să mă întâlnesc cu oamenii. Este o veche poveste de dragoste și respect între mine și români.

Una dintre temele care a stârnit dezbateri aprinse în ultimii ani în România și, realmente, cutremure, este exploatarea gazelor de șist. Am vorbit cu Mihaela Mihai despre acest subiect pentru a afla care este poziția domniei sale, ca viitor europarlamentar.

Privitor la tema exploatării gazelor de șist, atât în România, cât și oriunde în general, sunt total și limpede împotriva procedeului utilizat în zilele noastre: fracturarea hidraulică. Sunt bine documentată și știu ce spun, datorită unui grup de specialiști competenți: Georgeta Ionescu, George Epurescu și alții. Sunt două aspecte. În primul rând, metoda fracturării hidraulice este criminal de dăunătoare vieții, pe termen lung. În al doilea rând, este vorba despre contractele păguboase pentru România semnate de reprezentanții români. Ar trebui să ajungă la închisoare, doar pentru asta, să li se confiște averile și să fie virate către Bugetul de stat. Avem nevoie de gaze, bineînțeles, dar nu extrase cu metoda asta dăunătoare. Avem nevoie de parteneri puternici dar, nimeni nu poate vorbi de independență energetică atata vreme cât va trebui să cumpărăm gazele noastre de la cei care ne distrug țara și sănătatea. Eu am convingerea că țări cum este Franța, de pildă, nu sunt conduse de nebuni inconștienți dacă au interzis prin lege utilizarea acestei metode pe teritoriul lor! ” a mai  spus Mihaela Mihai pentru exclusivNEWS.ro.

Despre campania de strângere de semnături care se desfășoară în cursul lunii februarie 2014, Mihaela Mihai a declarat:  Românilor care vor trimite – cât mai multe – semnături pentru a-mi sprijini candidatura ca independent de orice partid, le mulțumesc că-mi demonstrează încrederea lor. Aș vrea să realizeze că, în primul rând, este interesul lor major să prindă această ocazie unică de a ridica, la înaintare, omul potrivit pentru a «fisura» carcasa sistemului mafiot din politica românească. Sincer, nu cred că toți, absolut toți politicienii sunt hoți, incompetenți și mafioți. Numai eu cunosc o politiciană de mare clasă, din PSD – nu vă spun numele, ca să o protejez – care slujește țara cu o dăruire și un nivel foarte înalt. E adevarat că 98% din ceilalți sunt așa cum gândesc românii. Eu, cunoscându-i și pe unii, și pe ceilalți, sunt imunizată. Am un singur scop: să-mi asum responsabilitățile cu onoare, competență și vigilență în apărarea intereselor României. Atât. E mult, e puțin, voi trebuie să o spuneți.

Click aici pentru websiteul de campanie al Mihaelei Mihai.

Aceasta este pagina de Facebook a artistei, unde puteti intra in dialog cu domnia sa.

Marius Lumen

loading...